La mataronina Carol Waggershauer va estar present en el Congrés Antitaurí Internacional celebrat a Brusel·les, on diversos grups antitaurins i el partit dels verds van denunciar els “mites” que mantenen les curses de braus. Waggershauer, membre del Partit Antitaurí contra el maltractament animal (PACMA), va formar part dels centenars de persones de fins a 26 organitzacions diferents que van fer el seminari com a contrapès de l’acte de la Taula del Toro convocada dimecres passat, dia 4, a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les. “És una vergonya el que es gasten de diners públics, que són de tots, en aquest tipus d’esdeveniments”, va explicar la mataronina, que va remarcar una dada: “Madrid va gastar-se sis milions d’euros en reformar la Plaza de las Ventas”. En total, segons la dirigent del PACMA, cada família paga 47 euros a l’Estat espanyol per subvencionar aquests actes. Waggershauer es va mostrar molt satisfeta de la jornada, ja que van recollir firmes de “més de mil persones i vuitanta eurodiputats”.
La ponència presentada al Parlament Europeu va voler desmuntar les “mentides” que mantenen vigent aquesta pràctica prohibida a Europa. L’eurodiputada Caroline Lucas, del partit verd del Regne Unit, va qualificar de “vergonyosa” la pervivència de les curses de braus. Durant l’exposició es va desmentir que “els toros no pateixin per ser d’una raça diferent; falta base científica per mantenir això”. El veterinari Jose Enrique Zaldívar va afegir que els estudis fets fins el moment es feien amb “valors hormonals d’animals ja morts” i sense “tenir en compte els danys neurològics infligits a l’animal durant els cops de banderoles”. L’ecologista espanyola Jennifer Barengueras va participar en la ponència qualificant de “fal·làcia” que els toros podrien extingir-se si es prohibeixen les curses de braus perquè no són una espècie, sinó una varietat escollida per l’home.
Waggershauer va destacar el fet que a la jornada acudissin “persones de tot el món, inclòs Mèxic i Colòmbia”. La mataronina lamenta que no pogués entrar al Parlament a escoltar la ponència, però va mostrar-se “molt satisfeta” amb el resultat del seminari i la resposta de la gent: “Tenim un patrocinador portuguès que ens paga l’hotel a tots els organitzadors i està compromès a fer-ho fins que aconseguim abolir aquesta pràctica”. “Espero per ell i per nosaltres que això s’acabi aviat prohibint a tot Europa aquest sofriment dels animals”, va afegir.
Comentaris