Ramon Manent ha estat l'artista encarregat d'il·lustrar la portada de número d'abril del Mataró Report. Després de vuit edicions, per primera vegada és un fotògraf l'escollit per generar la portada dedicada a la Diada de Sant Jordi, encàrrec que fins ara havien fet dibuixants i pintors locals. Manent (Mataró, 1948), fotògraf especialista en art i arquitectura, mostra en aquest cas una imatge d'una escultura gòtica del patró de Catalunya del segle XV, ubicada al Palau de la Generalitat. Es tracta d'una figura clàssica del cavaller, vestit amb armadura, cas i escut. De la fotografia de Ramon Manent se n'ha fet també un punt de llibre que es regalarà a tots els lectors i subscriptors de 'Mataró Report'.
Més enllà de l'àmbit arquitectònic, el fotògraf mataroní també ha destacat per la seva trajectòria en reportatges antropològics realitzats des de diversos llocs d'Espanya fins a Grècia, Nova York o la Capadòcia. Al llarg de la seva extensa carrera ha participat en la publicació de desenes de llibres i regularment a diverses publicacions mensuals com "Descubrir el arte", "Cescobrir Catalunya", Sàpiens o "L'aventura de la història".
Recentment ha treballat especialment per a catàlegs d'exposicions artístiques com "Perecoll 30 anys de negre" (Ateneu Caixa Laietana), "Serra. El arte de la ceramica" (Museu nacional de ceràmica), Catàleg Guinovart, obres del 2000 al 2005 (Fundació Caixa de Girona) i ha il·lustrat els llibres "Arquitectura Contemporània a Catalunya" de Josep Maria Montaner, publicat per Edicions 62 (2005), "El Palau del Parlament de l'editorial Lunwerg (2005), "El Meu pais, tots els pobles, viles i ciutats de Catalunya" d'Edicions 62 (2005), "Barcelona XXI Segles" i "Barcelona, Ciutat de Sensacions d'editorial Lunwerg (2005).
-
Tria de llibres i avenç editorial
Com cada Sant Jordi, Mataró Report ofereix als seus lectors una tria de cent llibres en col·laboració amb la Llibreria Robafaves, entre els que hi ha les novetats editorials dels autors i de les editorials de Mataró i el Maresme. Entre aquests, destaca La Guerra Civil a Mataró (1936-1939), de la historiadora local Margarida Colomer, un llibre que amplia l'escassa bibliografia local que hi ha sobre el conflicte bèl·lic que fins ara consta d'un sol títol, Crònica del temps de Guerra a Mataró (1936-1939), de Manel Salicrú que data de 1989. El número d'abril de Mataró Report ofereix un avenç editorial del volum, concretament el que fa referència a l'inici de la rebel·lió a la ciutat.
La portada de 'Mataró Report' del mes d'abril
Comentaris