‘Big Bang Data’ ha estat l’exposició més visitada en tota la història del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Aquest projecte comissariat per Olga Subirós i José Luis de Vicente, també ha viatjat a Buenos Aires i Madrid i en breu arribarà a Londres i Singapur. Es tracta d’una reflexió de l’emergència actual de les dades i els seus efectes a través d’una exposició que després del seu gran èxit a Barcelona, comença una itinerància. Ho fa amb la mostra ‘Immersos en les Dades’, una adaptació de l’exposició inaugural, que es podrà veure per primer cop a Mataró. S’inaugura aquest divendres, dia 16, a Can Palauet.
La Diputació de Barcelona ha adaptat l’exposició a un format més petit per a poder viatjar pel territori català, començant a Mataró i visitant ciutats com ara Badalona, Igualada, Terrassa, Sabadell i Manresa, entre d’altres. El projecte s’endinsa en el fenomen de l’explosió de dades que viu la societat actual i ofereix una àmplia exploració d’aquest camp cultural combinant peces d’art contemporani, projectes de disseny, documentació històrica, vídeos d’artistes i prototips de noves tecnologies i serveis. Amb la voluntat d’oferir recursos als visitants per contextualitzar, aprofundir i dialogar amb les temàtiques i els plantejaments de l’exposició i amb els artistes que hi participen, “Immersos en les Dades” també ofereix un espai de documentació, un servei educatiu i activitats complementàries vinculades per a públic familiar, per a gent gran i per a públic general.
Vinculat a aquesta exposició, el M|A|C ha produït “Google in View” de l’artista mataroní Andrés Galeano. En aquest projecte (post)fotogràfic Galeano utilitza l’eina Street View de Google, que fa fotografies panoràmiques de 360º que capten els llocs i permeten transitar-los virtualment. L’artista utilitza aquesta tecnologia per passejar-se pel mapamundi buscant curiositats dins d’aquest sistema de representació, tot fent evident les imperfeccions d’aquestes imatges.
-
Activitats complementàries
L’exposició arriba carregada d’activitats complementàries. Diumenge 25 d’octubre hi haurà una proposta per al públic familiar, ‘Nosaltres al ciberespai’. El 17 de novembre arribarà l’activitat “(Re)cerques a Google a estudi”, a càrrec de La Mandarina Newton, que també oferirà l’activitat ‘In situ’ el 29 de novembre. El comissari de la mostra, Jose Luis de Vicente, oferirà una conferència sobre el Big Data el 30 d’octubre.
-
Comentaris