-
-

Ramon Radó

Un negoci d’allò més dolç

Els padrins regalen als fillols mones amb ninots de personatges de dibuixos animats i futbolistes del Barça per aquesta Pasqua

Més de 10.000 mones de Pasqua es vendran aquests dies a Mataró, una xifra que superarà les dels anys anteriors segons els càlculs que fa el Gremi de Pastisseria de Barcelona. Els preus oscil·len des dels 20 euros de les mones més petites fins als més de 200 euros que poden arribar a costar les més cares, tot i que habitualment es mouen al voltant dels 40 o 45 euros. Aquest preu, però, pot variar en funció de la quantitat d'ous de xocolata o figures artístiques que porti la mona.

Els personatges de les pel·lícules Cars i Happy Feet i jugadors del Barça com Ronaldinho, Eto'o i Messi són els personatges més sol·licitats per a les mones d'aquest any. «Les pel·lícules de Disney, el futbol i les sèries infantils de televisió són temes que sempre funcionen molt bé», diu Narcís Escolano, de la pastisseria El Pilar. A l'altra cara de la moneda, el que cada cop es ven menys són les mones clàssiques, substituïdes els últims anys per les mones de xocolata i pastissos de gema i nata.

Una altra de les imatges típiques dels dies previs de Pasqua són les mones gegants que cobreixen tot l'aparador d'algunes pastisseries. Es tracta de mones que no solen estar a la venda i reprodueixen algun personatge o col·lectiu d'actualitat. A la pastisseria Uñó, per exemple, hi ha tots els pingüins de Happy Feet i la pastisseria Maica ha col·locat els cotxes de Cars entre ous de Pasqua.

A El Pilar, en canvi, han optat per una temàtica més local: «Com que els Capgrossos han celebrat els deu anys vam fer una mona dels castellers per vendre al públic i una altra de més grossa que hem posat a l'aparador amb complements dels castellers», explica Escolano.

Mesos de feina
Elaborar una mona de Pasqua artesana estàndard pot comportar entre dues i tres hores de feina per a un pastisser. Això fa que des d'alguns mesos abans de Setmana Santa, les pastisseries ja comencin a treballar en els dolços de Pasqua. «Dos mesos abans de Pasqua ja hi treballem», explica Escolano. A Uñó, en canvi, la feina comença quan acaben les festes de Nadal: «El que primer fem són les coses de xocolata, que poden guardar-se a temperatura ambient i els pastissos els fem l'última setmana», subratlla Claudi Uñó, que afegeix que venen mones fins a l'últim dia: «Abans les vendes es repartien més per tota la Setmana Santa, però els darrers anys treballem molt fort el Dilluns de Pasqua perquè hi ha molta gent que marxa de vacances però torna el dilluns amb temps per menjar la mona».

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive