Avenços en la comprensió de l’autisme
Avenços en la comprensió de l’autisme

Ester Arroyo

Tres projectes innovadors en salut a la Jornada d'Entitats del Maresme

Van prendre-hi part 14 associacions de la comarca.

A la primera Jornada d’Entitats del Maresme organitzada pel Consorci van participar-hi catorze associacions de la comarca. A l’acte, que va tenir lloc el divendres 23 de novembre a la Sala d’Actes de l’Hospital, es van presentar tres projectes innovadors que s’han posat en marxa al Maresme en els últims mesos, dos d’inserció laboral i un de micropigmentació del mugró.

Suport sociolaboral per a persones amb trastorn autista.

L’Associació TEA Asperger Maresme ha posat en marxa el programa “LaboraTEA” amb l’objectiu d’oferir suport sociolaboral a persones majors d’edat amb diagnòstic de Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). El projecte inclou formació addicional i entrenament en habilitats sociolaborals. La Fundació s’ocupa de cercar centres de treball i acompanyar a la persona un cop s’ha realitzat la inserció per a una bona integració en el lloc de treball.

Micropigmentació de l’aurèola i el mugró.

L’associació Vilassar de Dalt contra el Càncer ha presentat el seu  projecte “Cercles”, per tatuar a base de micropigmentació l’aurèola i el mugró d’aquelles persones operades de càncer de mama que, després de la reconstrucció del pit, estiguin interessades a millorar la part estètica. L’objectiu és, a part de la millora estètica, elevar l’autoestima de les pacients.

Inserció sociolaboral per a drogodependents.

La Fundació Àmbit Prevenció compta amb un projecte anomenat “Atenció i inserció sociolaboral” que inclou un pla individual d’inserció amb objectius a curt, mitjà i llarg termini. Està dirigit per a persones drogodependents en actiu, persones amb tractament de metadona, persones que ja han fet deshabituació de drogues però necessiten itinerari de reinserció sociolaboral i persones en risc o amb exclusió cronificada. El programa compta amb una sèrie de mesures psicosocials, com suport i motivació personal, sessions individuals i grupals d’atenció social i de suport psicològic i educatiu per treballar aspectes personals i activitats motivacionals i de vinculació al programa. També s’apunten mesures d’orientació laboral i formativa com suport a la inserció laboral, accions de formació en competències professionals i eines en cerca activa de feina, accions de formació ocupacional i prospecció d’empreses i suport a les persones en el seu lloc de treball per motivar a aquestes persones a iniciar un procés de canvi. Durant el 2017 aquest programa va atendre un total de 26 persones (12 dones i 14 homes d’entre 36 i 49 anys) i 6 d’elles van aconseguir un contracte laboral.

Vincle entre entitats

L’objectiu de la jornada va ser establir una bona vinculació amb les entitats i els seus col·laboradors. Totes elles treballen per facilitar la vida als malalts i les famílies, acompanyar i acostar solucions als nous problemes que esdevenen darrere d’un diagnòstic i que poden permetre millorar l’autonomia i la qualitat de vida d’aquests malalts.

Èxit de participació.

Les associacions representades en aquesta jornada han estat: Associació d’Afàsics de Mataró (AMAs), Associació de Celíacs de Catalunya, Associació per a l’agorafòbia i altres trastorns d’ansietat (Reixir), Associació Àmbit Prevenció, Associació ASPERGER, Maresme Oncològic, Associació Espanyola Contra el Càncer, Associació Parkinson Maresme, Salut Mental Mataró i Maresme, Vilassar de Dalt contra el càncer, Fundació Maresme, Mans amigues, dol pel suïcidi, Fundació Lotus Blau i Associació Familiars Malalts Alzheimer (AFAM).

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive