-
-

capgros.com

Totes les confraries surten al carrer en un atapeït programa d'actes

La Processó General i els Armats centren l'atenció en els dies principals de la Setmana Santa

La Setmana Santa mataronina enceta els seus dies culminants amb un atapeït programa d'actes que, de dijous 2 a dissabte 4, veurà com totes les confraries de la ciutat surten al carrer. La cita principal, com cada any, és la Processó General de Divendres Sant. Un dia que reuneix tots els col·lectius que fan possible la festivitat religiosa a Mataró. Els Armats, les confraries i les germandats s'uneixen en un seguici que comença a la plaça de Santa Maria i acaba a la plaça de Santa Anna, ja de nit, després de recórrer els carrers del centre de la ciutat. L'any 2013 la Processó General va ser reconeguda com a Patrimoni Cultural de la Ciutat, per ser un "element singular i de gran valor artístic". L'esdeveniment està documentat des de mitjans del segle XVII. La seva organització conjunta per totes les entitats que conformen la Setmana Santa de Mataró "mostra la cooperació entre diferents maneres de fer i que vol ser model i testimoni d’una trajectòria, llargament secular, de l’acte", segons dictava el reconeixement municipal.

El Dijous Sant, per la seva banda, serà el gran dia dels Armats de Mataró. Els "soldats de pau" es troben entre els manaies més reconeguts de Catalunya i també són patrimoni de la ciutat, des de l'any 2012. L'any 2007, a més, van rebre la Medalla de la Ciutat, a proposta d'una quinzena d'entitats, per la transcendència cultural i social de les activitats que duen a terme. El col·lectiu celebrarà el seu tradicional Homenatge a la Ciutat, a la plaça de l'Ajuntament, on mostren les seves esfilades. Abans, faran la recollida de bandera i desfilaran pels carrers de Mataró. Coincidint amb la Setmana Santa, la biblioteca de la Fundació Iluro dedica als Armats una exposició que mostra de documents, fotografies objectes de diferents moments de la història de l'entitat.

Altres processons
A més de la Processó General i els Armats, durant aquests dies també hi ha altres activitats. Per exemple, la Processó de Dijous Sant al barri de Cerdanyola. En aquest cas, es tracta d'una processó amb accent andalús, organitzada per una de les confraries més antigues de la ciutat, la Hermandad de Nuestro Padre Jesús Nazareno, Nuestra Señora de la Esperanza i Confraria de la Verònica. La processó té sortida i arribada a la parròquia de Maria Auxiliadora. Unes hores més tard, una processó molt més espiritual, la "Nit de Silenci", que recorre els carrers del casc antic ben entrada la nit. El Divendres Sant, a més de la Processó General, hi haurà el Via Crucis Interparroquial, que com sempre sortirà de bon matí (a les 7.30h) des de Santa Maria fins al cementiri dels Caputxins. A la tarda hi haurà la Recollida del Sant Crist. La darrera processó serà el Dissabte Sant, pel barri dels Molins, amb l'Hermandad de Nuestra Señora de la Soledad i Confraria del Sant Sepulcre.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive