Hamnet, el retorn del teatre a Mataró
Hamnet, el retorn del teatre a Mataró

El teatre torna a Mataró amb Hamnet, de Pere Vázquez

L’obra de teatre sobre el fill mort de William Shakespeare es representa per primer cop fora d’Anglaterra, a Can Gassol

De dijous a diumenge, Can Gassol acull el muntatge Hamnet, dirigit per Pere Vázquez i això vol dir, en primer lloc, que el teatre torna a Mataró. Les obres de gran i petit format van quedar segades de soca-rel amb l’inici de la crisi de la Covid-19 i aquest muntatge de petit format com a mínim obre de nou l’aixeta de les arts escèniques.

Les funcions seran respectuoses amb els protocls per la Covid-19

Pere Vázquez és el director d’un text de Bush Moukarzel, Ben Kidd i William Shakespeare que es representarà per primer cop fora d’Anglaterra, en quatre sessions, al centre de creació de Can Gassol. Lògicament la funció serà escrupulosament respectuosa amb els protocols de prevenció de la Covid-19 i la sala té una aforament menor al que tenia en d’altres muntatges del cicle Fet a Mataró.

Hamnet, el retorn del teatre a Mataró

Quim Font és el protagonista de Hamnet, aquí amb Joan Crosas

Teatre experimental amb motiu històric

L’obra que recupera el teatre a Mataró no és una obra ortodoxa, més aviat una altra aposta agosarada per la col·lecció d’obres que Vázquez acumula com a director. “És una obra de teatre experimental i minimalista, molt cinematogràfica, que a la pràctica té una concepció molt contemporània”, explica el director mataroní. El motiu de l’obra és Hamnet, el fill que William Shakespeare va tenir però pràcticament va abandonar i que va morir als 11 anys. Tres anys després del decés, el cèlebre autor firmava Hamlet, la seva obra més coneguda. “L’obra es planteja si Shakespeare coneixia més a Hamnet o a Hamlet. El fill espera 500 anys en els llimbs per brindar-nos una reflexió sobre la mort, la vida i l’abandonament. Hamnet és massa jove per comprendre els adults i els adults som massa grans per comprendre el nen”, descriu Vázquez.

L'obra és un monòleg del joveníssim Quim Font

L’obra és, a la pràctica, un monòleg interpretat pel jove Quim Font, de només 14 anys, amb presència per vídeo del conegut actor Joan Crosas. Ells són Hamnet i Shakespeare en una obra “de teatre experimental de petit format, que juga amb l'abstracte i el petit format, un teatre per pensar, per reflexionar que proposa un contacte molt directe amb el públic”, segons el seu artífex. 

Hamnet es podrà veure a Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques de dijous 9 a diumenge 12. Dijous, divendres i dissabte a les 20:30h i diumenge a les 19h. Les entrades valen 6 euros. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive