El carrer del Rosselló. Foto: R.Gallofré
El carrer del Rosselló. Foto: R.Gallofré

Els veïns de Cerdanyola diuen prou: “la situació s’ha descontrolat”

Un grup de veïns demana que l’Ajuntament i la Generalitat actuin contra la inseguretat, l’incivisme, el tràfic de drogues i la degradació del barri

Un grup de veïns del barri de Cerdanyola, a Mataró, s’ha reunit per llançar un SOS, un ultimàtum. Són crítics, categòrics i contundents, en el seu escrit, a l’hora d’implorar solucions a problemes com “la inseguretat als carrers, els actes d’incivisme, les agressions, les ocupacions conflictives, el tràfic i consum de drogues o els robatoris”. Denuncien que “l’ajuntament no escolta les nostres peticions i n’estem farts” i alerten clarament que “si no es comença a resoldre ara, la situació empitjorarà sense cap aturador possible. La ciutat s’ha descontrolat!”. 

En una carta pública, aquests veïns denuncien que “els últims anys la convivència s’ha anat degradant amb problemes que afecten tota Mataró però especialment Cerdanyola i Rocafonda”. Critiquen la incapacitat de l’Ajuntament enumerant com a problemes la policia de barri “que no passa pels carrers més problemàtics”, les càmeres de vigilància “que no han servit de res”, l’estat de deixadesa i poc manteniment dels carrers o el descontrol del trànsit. També volen que es prioritzi actuar a Cerdanyola sud, on els problemes són més greus. 

 

El carrer Rosselló, el paradigma

Cap carrer és tan paradigmàtic de tots aquests problemes, descriuen, com el del Rosselló: “abans era un eix comercial però la despreocupació de l’Ajuntament ha fet que hi proliferi la venda de drogues, la venda ambulant, les agressions i els robatoris. Els carrers són bruts, alguns locals envaeixen amb productes la via pública i no es respecten les mesures anti-Covid”, precisen.

El grup de veïns, que porta mobilitzat més d’un any i que ja va recollir 1500 signatures, fa en aquesta declaració pública una quadruple demanda concreta de solucions per al barri.

  • Nova llei de barris: “Hem patit dues crisis i la situació està molt  pitjor que quan es va desenvolupar aquesta llei. Demanem al nou Govern català que torni a incentivar-la”. 
  • Aprovació definitiva del Pla Integral del barri de Cerdanyola: “Aprovat uns mesos abans  de les anteriors eleccions, va quedar en suspens i ara s’està intentant reactivar-lo.  Per tot això, exigim que s’aprovi (accions per rehabilitar edificis, noves places, millora de carrers), que s’actualitzi a  l’estat actual del barri, ja que ha empitjorat molt des de l’any de redacció d’aquest”. 
  • Millora de la mobilitat / Problema de l’aparcament: “Demanem que es faci alguna  actuació per millorar la manca d’aparcament.. Cerdanyola no té cap carril bici (cap dels  nous carrils bici previstos tampoc passa pel barri) i, malgrat la bona connexió de  Mataró Bus, es podria augmentar la freqüència en les hores puntes”. 
  • Millora de l’espai públic / Falta d’espais verds: “Crear un pla de millora de l’espai  públic de tota la ciutat. Cerdanyola també és un dels barris amb menys espais verds i, tot i que  s’està fent un nou parc a la ronda Bellavista, s’hauria de crear l’anella verda”. 

 

Comentaris (15)

Apex Fa 2 anys
Esto no tiene arreglo, pero si alguien puede detener el deterioro es VOX. Los demás partidos PSC, ERC, CUP, UP, etc han estado fomentando el multiculturalismo y el estúpido buenismo que nos ha llevado hasta aquí. Ley, orden y esfuerzo para conseguir las cosas, como tuvieron que hacer nuestros padres y abuelos.
Daniel González de la Fa 2 anys
Yo hace años que no voy ni a Cerdanyola ni a Rocamora. Se han convertido en un gueto de extranjeros que no están integrados, ni se quieren integrar. Esos barrios ya no parecen pertenecer ni a Catalunya ni a España. Una extensión de Arabia Saudí o China. Y Muchos son incívicos porque justamente no quieren integrarse. Otro problema son las ocupaciones. Me parece bien que una familia de bien que ha perdido el trabajo ocupe una finca de un banco. Pero okupas conflictivos fuera ya.
Geoffrey Fa 2 anys
Its like pissing into the wind trying to tell the council what's really going on under their noses.
marta Fa 2 anys
Ara recolliu el que heu sembrat, no haver votat tants anys els que heu votat, ara és el que us han deixat
Geoffrey Fa 2 anys
Green spaces, what for ? More dog shit? More drug sellers ? Or an extension of uncivil behaviour... The police love their electric bikes....they are so silent no one knows they exist/...ofcause their boots will last for years, but they are frightened to meet the Arab scum.
mataronina Fa 2 anys
gent dels barris gaudiu de lo votat amb el PSC, aquí teniu resultats, han mirat més pels de fora que per vosaltres , bé es que ni han mirat per vosaltres tot el contrari us hns llençat tota la escoria que ningú vol, ni ells com a politics, solament volen els vostres vots i els vots dels que us llancen i els diners que els suposa tot, seguiu seguiu seguiu seguiu votant Bote i PSC. hi ha més partits a votar ja siguin indepes o no indepes ,si no sou indepes doncs els altres home
Com voleu que controlin els delinqüents? Fa 2 anys
Com voleu que controlin els delinqüents, si no saben ni controlar els gossos dels incívics?
Mataroní 2 Fa 2 anys
El problema son las leyes que son muy laxas, los jueces no se implican, la poli le teme más a los jueces que a los delicuentes. Y todo ello hace que cada día se deteriore más la seguridad ciudadana y la convivencia. Todo ello se escapa a las competencias del Ayuntamiento que hace lo que bien puede.
Ja ho sabian aixo Fa 2 anys
Esta comprovat que alla on hi van els moros, incrementa la inseguretat, els robos, la bruticia, les baralles, ... tot aixó ja s'ha sabia, de que es queixen ara, si ja els vam avisar?
. Fa 2 anys
És molt fort que l'ajuntament no faci res per resoldre els problemes que patim els veïns cada dia. Això no és nou, fa anys que passa i ara ha augmentat. Necessitem més policia (a peu pels carrers), més manteniment i més neteja!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive