Caroline mostra la fotografia i la denúncia a Capgròs.
Caroline mostra la fotografia i la denúncia a Capgròs.

E. Castarnado

Una mataronina agredida per un afeccionat als toros

L'incident va tenir lloc a la manifestació antitaurina amb motiu de la darrera corrida de José Tomás a Barcelona

Un hematoma, una càmera trencada i un bon esglai. La mataronina Caroline Waggershauser encara no s'acaba de creure el que li va passar el passat diumenge 23 quan es dirigia a la concentració antitaurina que va tenir lloc al carrer de la Marina, amb motiu de la darrera corrida de José Tomás a la Monumental: “No havia acabat de creuar el carrer quan un afeccionat als toros em va cridar a l'orella i em va insultar”. L'antitaurina assegura haver demanat explicacions a l'home de forma educada per la qual cosa va rebre una escopinada a la cara i una cop de peu que li ha deixat un fort blau a la cuixa. “Amb els nervis i les estrebades també em va trencar la càmera de fotos, sort que els agents van intervenir”, afegeix.

Tot i no tenir les dades del pressumpte agressor -només una fotografia-, la mataronina va decidir denunciar l'incident: “A la comissaria es van quedar molts sorpresos que fos un taurí i no un antitaurí que m'hagués agredit”. Waggershauser és d'origen alemany, i en els dinou anys que porta al país no ha aconseguit entendre la tradició taurina: “Els taurins creuen que aquells que hi estem en contra som uns radicals, però són ells quie defensen amb agresivitat una violència gratuïta a la que anomenen tradició”. La mataronina demana als antitaurins més mobilitazació contra les corrides ja que, segons diu, la manifestació de diumenge va reunir menys de dues-centes persones.

Devoció pels animals
Caroline Waggershause és membre del Partit Antitauri Contra el Matractament Animal (PACMA) i col·labora sovint amb la protectora d'animals. El seu desacord amb el toreig ve de fa molts anys: “A Alemanya ens barallàvem sovint amb el nostre professor de llengua castellana però va ser la primera corrida que vaig veure que em va reforçar en els meus arguments”. Waggershauser treballa ara per aconseguir suports a l'estranger que ajudin l'associació a protegir els animals: “Hem aconseguit posar-nos en contacte amb l'empresari austríac Michael Aufhauser, que dedica la seva fortuna a comprar animals per a salvar-los i ens ha dit que ens ajudarà”.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive