J. V.

L'audiència condemna dos policies a una multa per lesionar un detingut

La sentència els absol dels delictes d'atemptat a la integritat i de violació de les garanties constitucionals

L'Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat a dos dels quatre agentde de la policia local de Mataró acusats d'agredir un detingut a pagar una multa de 720 euros per una falta de lesions. La sentència, però, absol aquests agents i als seus dos companys acusats del delicte d'atemptat a la integritat d'un detingut i del delicte de violació de les garanties constitucionals i legals.

Ramon B. A., de 48 anys, Gregorio H. T., de 51 anys, i Josep Francesc S. O. van ser acusats d'aquests delictes per haver agredit pressumptament un home en les dependències policials després d'haver-lo detingut per conduir sota els efectes de l'alcohol, el novembre del 1999. A més, també es va acusar el sargent Francisco C. F. per encobrir aquest suposat atemptat.

La fiscalia havia demanat tres anys de presó per a cadascun dels agents però una sentència dictada el 24 d'octubre els deixa lliures de càrrecs. L'absolució s'extén també a l'Ajuntament de Mataró, que havia estat acusat com a responsable civil subsidiari.

Tot i això, dos dels quatre agents, Ramon B. A. i Gregorio H. T., hauran de pagar una multa de 360 euros cadascun per una falta de lesions per haver causat lesions al detingut en intentar reduir-lo quan estava a la comissaria.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive