Material decomissat per la Policia Local. Foto: Ajuntament
Material decomissat per la Policia Local. Foto: Ajuntament

Intervenen mascaretes i guants que es venien a preus abusius en un comerç de Mataró

La Policia Local ha interceptat centenars de productes contra el coronavirus que s'oferien sense procedència acreditada a una botiga del barri de Rocafonda

És tan trist com inevitable: en els moments més difícils sorgeix qui n'intenta treure profit a través de l'estafa, aprofitant-se de les pors de la ciutadania i de la situació general de vulnerabilitat. És el que pretenien a un comerç del barri de Rocafonda de Mataró, on s'estava venent material sanitari per fer front al coronavirus a un preu abusiu i sense acreditar-ne la procedència. En un moment on, precisament, aquest tipus de material escasseja i la majoria d'hospitals del país reclamen perquè els seus professionals mèdics puguin treballar en condicions de seguretat

La Policia Local ha interceptat aquest dimecres al matí una furgoneta de repartiment que descarregava un total de 926 mascaretes i 2.900 guants a una botiga de l'avinguda del Perú. Segons informa l'Ajuntament de Mataró, l'operatiu s'ha dut a terme després que els agents comprovessin que a la botiga s'estava venent aquest material. En concret, les mascaretes, de diferents tipus, s'oferien a 10 € el paquet de 3 (les més senzilles) i 10 € les de major protecció. En el cas dels guants, es posaven a la venda per 10 € la caixa de 100 unitats. Segons fonts municipals, el preu al que oferien aquest material està per sobre del que s'hauria de vendre normalment. El titular de l’establiment, segons la Policia Local no ha acreditat la procedència del material sanitari.

Davant d'aquesta situació, els agents han aixecat acta administrativa contra el titular de l’establiment i la persona que conduïa la furgoneta. Serà la Delegació del Govern qui determini el resultat de la infracció, en base a les restriccions de comercialització i distribució de material sanitari establertes per l’Estat amb motiu de l’estat d’alarma pel coronavirus. El material intervingut, que inicialment sembla correctament envasat, es posarà a disposició dels serveis sanitaris.

Manca d'aquest tipus de material

Aquesta situació es produeix en un moment d'escassetat de mascaretes, bates, guants i altre tipus de material de protecció i d'aïllament, que està fent patir el personal sanitari del Consorci Sanitari del Maresme i dels centres mèdics d'arreu del país, ja que no poden treballar en les millors condicions possibles amb pacients que poden estar contagiats de coronavirus. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive