Més de 6.000 llars mataronines sense llum per una avaria
Més de 6.000 llars mataronines sense llum per una avaria

Greu problema a Mataró amb el frau elèctric: un 43% més de casos en cinc anys

Durant el 2020 l'energia defraudada a Mataró, en la majoria de casos per ocupacions il·legals, equival al consum mensual de gairebé 16.000 llars

Mataró té un problema molt greu amb el frau elèctric, quelcom directament vinculat amb les ocupacions il·legals d'habitatges i locals buits. Segons dades d'Endesa, en els darrers 5 anys els casos de frau destapats a la capital del Maresme han suposat un increment del 43%. Quelcom que també podria estar vinculat als problemes de subministrament que pateix Mataró i altres ciutats de l'entorn metropolità.

Endesa ha facilitat dades sobre energia defraudada a les quatre demarcacions catalanes. En el cas concret de Mataró, destaca aquest augment tan pronunciat des de 2015, un període que coincideix amb l'augment exponencial d'ocupacions a la ciutat. A banda, els càlculs de la companyia elèctrica apunten que, amb la pràctica il·legal de "punxar" l'electricitat, el total d'energia generada va ser de prop de 4,3 milions de kilowatts hora any, l’equivalent al consum mensual de més de 15.800 llars. 

A la demarcació de Barcelona, Endesa va detectar durant el 2020 més de 17.600 casos de connexions irregulars, la qual cosa suposa un increment del 76% respecte fa 5 anys. I és que, al 2015, la xifra d’expedients oberts no arribava a 10.000. 

Les ocupacions generen polèmica. Anuari 2020: lliçons dels problemes d'accés a l'habitatge

Els casos de frau elèctric estan vinculats sobretot a les ocupacions il·legals

Des d'Endesa recorden que combatre el frau elèctric és vital perquè és il·legal i suposa un delicte; perquè representa un perill per la seguretat i la integritat física de les persones (una instal·lació elèctrica manipulada pot provocar danys a qui l’estigui manipulant i a totes les persones que envolten i/o conviuen en l’immoble en qüestió, ja que té un potencial risc de provocar un curtcircuit, un incendi o explosió); i perquè perjudica als altres, ja que quan es produeix una sobrecàrrega a la xarxa actuen el sistemes de protecció de seguretat –per evitar mals majors– i poden arribar a produir-se interrupcions del subministrament a aquells clients que tenen el servei contractat, pot malmetre la instal·lació de la finca i fa pujar el preu de la factura de la llum.

Comentaris (12)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive