Les ocupacions són un problema greu a Mataró. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Les ocupacions són un problema greu a Mataró. Foto: R.Gallofré

Es disparen les ocupacions a Mataró: més de 40 al mes durant el 2021

Les ocupacions s'han multiplicat per tres respecte a l'any anterior, aquest any se n'acumulen més de 360 i s'han convertit en un gravíssim problema a Mataró

Les dades parlen per si soles: entre gener i setembre de 2021 s'han produït de mitjana més de 40 ocupacions consumades al mes a Mataró. El fenomen ha anat a molt més, ja que les xifres tripliquen les registrades durant el 2020, quan es produïen unes 15 ocupacions mensuals. A banda, la Policia Local n'ha evitat 128 durant els darrers 9 mesos, mentre que el 2020 ho va haver de fer moltes menys vegades, un total de 27. 

Aquest dimecres, Junta Local de Seguretat per abordar el problema

Les ocupacions il·legals d'immobles s'han convertit en un dels principals problemes de seguretat i de convivència a Mataró, tal i com posen de manifest aquestes xifres fetes públiques avui dimarts, dia 9 de novembre, per l'Ajuntament de Mataró. Xifres que, per cert, contrasten amb el que el propi consistori va dir a principis d'aquest 2021, quan va apuntar que,f ent balanç del 2020, les ocupacions anaven a la baixa respecte als anys anteriors. Aquest 2021, però, s'ha invertit la tendència de forma descarada. 

Les principals dades

  • Més de 40 ocupacions mensuals de mitjana a Mataró (gener a setembre)
  • A l'entorn de 400 ocupacions consumades acumulades aquest 2021
  • Es tripliquen les ocupacions respecte a l'any passat (15 mensuals de mitjana el 2020)
  • La Policia Local ha evitat 128 ocupacions de gener a setembre
L'entrada de l'edifici ocupat de Cerdanyola, en estat deplorable

L'entrada a un edifici ocupat de Cerdanyola, en estat deplorable

Les xifres són molt alarmants. De mitjana a Mataró es produeix més d'una ocupació al dia. En el que portem d'any se n'acumulen a l'entorn de 400 (fent una projecció de la mitjana de gener a setembre), quelcom que també posa de manifest l'enorme quantitat d'immobles buits que hi ha a la ciutat; en aquesta estadística es compten tan sols les ocupacions consumades, és a dir, aquelles que s'han produït en pisos o locals que no estan habitats. 

Davant d'aquesta situació, aquest dimecres dia 10 se celebrarà una Junta Local de Seguretat que abordarà el tema de les ocupacions d'immobles, de cara a abordar noves vies policials, administratives i jurídiques per fer front al problema. A Mataró hi ha la Unitat de Convivència i Civisme (UCC) de la Policia Local, creada el maig de 2017 i orientada sobretot a la prevenció i lluita contra les usurpacions d’immobles. 

 

 

Comentaris (15)

mat Fa 1 any
Mataro, ciudad de ocupaciones, digame?..Frase publicitaria que escolten els que truquen desde el Marroc a Mataro per gentilitza dels nostres governants.
Geoffrey Fa 1 any
Resignation by the administration, prison or deportation for Moroccan's They are all connected via the mosgue....
Què esteu fent PSC+ ERC+ Junts ? VOX us guanyarà el 2023 Fa 1 any
Sembla ser que actualment les lleis permeten el robatori del contingut d'un habitatge si obligatòriament també roben el continent. A més l'Ajuntament els beneeix l'ocupació amb un empadronament, fent-los així mereixedors de ser mataronins i sol·licitants de tantes ajudes com els hi sembli convenients. Els okupes van allà on treuen més rendiment. Mataró és veu que és un bon lloc. Els polítics poden fer tot el postureig que vulguin, però els okupes estan aquí perquè treuen redits
Anònim Fa 1 any
Gràcies Bote per aquesta ciutat de M .....da que ens deixes, si hem de donar el Oscar al alcalde amb més deixadesa, incompetència, irresponsable, inepte i no sé quants més qualificatius els guanys es tots i la resta de Regidors també premiats per la passivitat. I em pregunto no s' us cau la cara de vergonya? Però clar primer s ha de tenir vergonya i seny
8 apellidos catalanes Fa 1 any
A veure si prenem nota tots i votem al partit que els pot fer fora, que tots sabem qui són i no agraden. Tenim el que hem votat i ho canviem o anirà a pitjor.
Leatherface Fa 1 any
La única solución es votar un partido que esté en contra de la inmigración ilegal, de endurecer penas contra ocupaciones, violaciones y todo tipo de delincuencia. O se cambian las leyes o vamos de camino a ser un estercolero de país donde no se podrá salir a la calle. Votemos a quien nos garantice nuestros derechos. Nunca más a partidos de izquierda.
Mafias y consentimiento Fa 1 any
Porque pasa esto? Pasividad del gobierno. Ley suavs. Mafias marroquinas... Y el Bote en su mundo
marcos alucino Fa 1 any
O el Sr. Bote, la policia local y los mossos, con las herramientas legales que existen, tienen la astucia de conseguir que la gentuza se vaya a otras ciudades o destinos... o en menos de 4 años Mataró será la mina de Cataluña. Una ocupación diaria es una tasa terriblemente mala. O se focalizan en echar a esta gente de la ciudad YA o aquí no hay quien viva.
Mataroni Fa 1 any
Solo se soluciona con una ley antiokupa fuerte. Si no es tu casa, si no pagas por ella al propietario de verdad (no a mafias), a la calle.
anonimus Fa 1 any
Son el "NOUVINGUTS", Mataró ciutat d'acollida! Venirse, venirse, que aqui se vive de coña sin trabajar,. Quins por em fa aquesta gent, no tnen res a perdre si ens foten un tanto o estiran el bolso pel carrer. Bote, joer, fes algo!!!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive