Un home apunyala i fereix greument a un altre a Rocafonda
Un home apunyala i fereix greument a un altre a Rocafonda

Descens generalitzat dels delictes a Mataró, segons dades dels Mossos

Durant el primer semestre de 2021 delictes com els robatoris amb violència a persones i establiments han caigut més d'un 10%, segons xifres oficials

La percepció d'inseguretat és un dels principals problemes que pateix Mataró, a tenor de les queixes i denúncies fetes pels ciutadans i també per les associacions i entitats veïnals. Però les dades posen de manifest que els fets delictius van a la baixa a la ciutat. Durant el primer semestre de 2021 han descendit un 11,7% respecte al mateix període del 2019, segons les dades presentades pels Mossos d'Esquadra a la Junta Local de Seguretat.

Entre el descens registrat, destaquen els de tipologies penals que generen molta alarma, com ara els robatoris amb violència a les persones l'espai públic (un 13,3% menys, de 135 a 117) i de les estrabades (-11%); o bé els atracaments a establiments, que baixen un 22,6% (de 31 a 24). A banda, també disminueixen notablement els robatoris a domicilis (més d'un 50%) i els robatoris a interiors de vehicles, que descendeixen un 14%. Els robatoris a botigues i a empreses, en aquest cas sense violència, baixen un 24,3 i un 26,1% respectívament. 

De totes les tipologies delictives, l'única que creix són els delictes contra l’ordre públic, que han augmentat en un 147,8 %, passant de 23 a 57, degut principalment als incompliments de la normativa Covid-19.

Les dades, resumides

 • Robatoris amb violència a l’espai públic (-13,3%)
 • Robatoris amb violència a establiments (-22,6 %)
 • Estrebades (-11,1 %)
 • Robatoris a domicilis (-50 %)
 • Delictes contra l'ordre públic (+47,8 %)
 • Increment de l'activitat policial (5%) i 379 detencions (+0,3 %).

Les dades del primer semestre de 2021 es comparen amb les del mateix període de 2019, de cara a comptar amb xifres més objectives contrastant-les amb un any pre-pandèmic (evitant així la distorsió de les dades d'un 2020 excepcional). En tot cas, el balanç fet públic aquest dimecres mostra, segons l'Ajuntament, que hi ha una tendència delictiva a la baixa continuada. Quelcom que ja es va posar de manifest amb les dades presentades el mes de febrer passat, referents al conjunt del 2020. 

Detenció del conductor que ha bolcat el seu vehicle. Foto: Juan M. Godoy

Detenció d'un conductor per conducció temerària a Mataró, aquest mes de juliol. Foto:J. M. Godoy

A banda, segons el balanç dels Mossos d'Esquadra, ha augmentat l'eficàcia de les accions policials, ja que durant el primer semestre de 2021 el  percentatge d’infraccions resoltes ha crescut fins al 28,7 %. Durant aquests 6 mesos la Policia Local i els Mossos han incrementat la seva activitat un 5 % (fins a les 18.337 incidències) i ha efectuat 379 detencions (un 0,3 % més que al 2019).

Pel que fa a la seguretat viària, els accidents també han descendit (un 4,3% menys) tot i que se n'ha produït un de mortal. La xifra d'accidents greus ha caigut un 72% i el nombre de ferits ha baixat dels 218 als 181


 

Comentaris (15)

Jordi Fa 4 mesos
Mentida
Xavier Cases Fa 4 mesos
No teniu vergonya
Xènia Fa 4 mesos
Diumenge passat uns magribins maltractan un gos a la 1 i pico de la marinada al parc de can tuñî,quina ràbia que a part de agredir a la ciutadania també als nostres animals,quina impotència!una veïna va ser la que va trucar al 112
Jordi Fa 4 mesos
Natural !!! O es que els lladres no tenen dret a les vacances? Lo proper serà demanar les pagades.
IRENE Fa 4 mesos
mentida
Jaume Subirà Fa 4 mesos
Crec que l'informe tindria de dir " descens generalitzat de denuncies per delictes de robatori" perque una cosa son les denuncies interposades a comisaria i l'altre el que realment passa. Pot ser que estiguem farts de fer cua per denunciar i veure despres els resultats, es de res. perdoneu, es una opinió personal eh! Jaume
Manel Fa 4 mesos
Mataro Distrito Federal!! Les terrassas plenes d’herba i mes pisos ocupats que comprats... MMmm no crec que ens façi falta avisar en Sherlock Holmes perque fins i tot jo sense estudis conec el que es cou a cada barrí... En fi... trankils que per rebertir aquest desfalc economic l’any que ve !! Passeig Maritim Zona Blava per contrarestar el impago de lloguer a, facturas,etc... seguim sent gillipolles que arribarem molt aprop!
Primer semestre de 2021 Fa 4 mesos
Aquests que han fet l'informe ¿ens volen dir que el 2021 ja s'ha retornat a la plena normalitat, i volen comparar aquest any "normal" amb el 2019?
Ivan G Fa 4 mesos
Mataró no té un problema de seguretat, el té de racisme.
a Ivan g Fa 4 mesos
Ivan G,no seràs tú el racista q t'has sentit aludit perquè la gent és queixa de la delinquència i tú mateix ja la has relacionada encara q sigui incoscientment ? per cert a Mataró hi ha inseguretat i solament cal caminar per qualsevol carrer o qualsevol nit pel passeig marítim o per l'estacio i ho comproves tú mateix. i racisme és que demostren aquests delinquents capaços fins i tot de ferir victimes i no els veus robar als seus. I a més desagreits amb la gent q els manté amb ajud
Grrr ziiiiiuuuuuu Fa 4 mesos
Correcto, hay un problema de racismo por parte de los que vienen aquí a hacer daño a nuestro estilo de vida y convivencia. Para nada respetan ni nuestra cultura ni religión ni nuestras normas de convivencia. Si, racismo puro y duro de parte una una minoría musulmana.
BDM Fa 4 mesos
Absolutamente mentira. Palabra muy fácil de decir, pero muy difícil de probar por su parte Somos unos vecinos ejemplares y de echo se ve en las calles. No queremos, ni los vecinos de otras razas, ni de aqui , la escoria que está entrando, haciendo el mal. Eso no es racismo. Eso es sentido común Gracias
Cilantro Fa 4 mesos
Cierto, demasiada supremacista cateto con lazo en la solapa.
Ten Tola Fa 4 mesos
Suposso que és una broma de mal gust, o tal vegada es refereixen a robatoris als seus amics, ja siguin polítics, jutges o polis. Fart de que ens prenguin el pèl.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive