Policia local en el desallotjament de la nau ocupada. Foto: Policia Local de Mataró
Policia local en el desallotjament de la nau ocupada. Foto: Policia Local de Mataró

Desallotgen una nau ocupada per una vintena de persones a l’avinguda Perú

La Policia Nacional ha detingut 17 dels ocupats, que havien convertit la nau en un punt de conflicte al barri per problemes d'inseguretat i convivència que generaven

La Policia Local, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, està desallotjant aquest dijous dia 16 al matí una antiga nau industrial ocupada a l’avinguda Perú, al barri de Rocafonda de Mataró. A la nau hi havia un total de 21 persones, 18 majors d'edats i 3 menors. 17 d'ells han estat detinguts per la Policia Nacional per situació irregular en matèria d'estrangeria. Una de les menors, de nacionalitat espanyola, també ha estat detinguda per resistència a l'autoritat. 

Segons expliquen els veïns, la nau estava ocupada majoritàriament nois joves i d'origen estrangers, alguns dels quals de perfil delinqüencial i conflictiu. La nau, situada al número 44 de l’avinguda Perú, havia esdevingut una font de problemes a la zona

Es tracta d’un edifici de tres plantes i de grans dimensions, que va ser ocupat fa prop d'un any per un grup de tres o quatre joves i que ha vist com, en els darrers mesos, s’hi anava acumulant més i més gent, fins convertir-se en un símbol del problema d’ocupacions que pateix la zona de Rocafonda i El Palau.

E ZC4oIWUAMAf4s

Agents de la policia local durant el desallotjament

El desallotjament s’està duent a terme amb autorització del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 10 de Barcelona i en compliment d’un Decret d’Alcaldia. Es pot realitzar perquè s’han pogut acreditar falta de condicions d’habitabilitat, salubritat i seguretat, en base al decret de l'Ajuntament que facilita els desallotjaments quan es donen aquests casos. 

La brigada municipal està desinfectant i netejant l'edifici, n'ha tallat la llum i procedirà a tapiar-lo perquè no es repeteixin les ocupacions. 

 

Comentaris (12)

Geoffrey Fa 1 mes
Who did you vote for ? Of cause you voted to subsidise Arabs..so you get what you voted for, a government that is controlled by Islamic people .
Ferran Garcia Fa 1 mes
No estaran en aquest grup els Violadirs del sltra dia ⁉️
Isal Fa 1 mes
Segur que si, ocupas ---> violadors. Una logica aplastant....
vaya nochecita.... Fa 1 mes
Vaya nochecita han dado los muchachos por el barrio.... ¿ Tanto costaba predecir que la justicia los dejaría en un plis fuera y que intentarían ir a dormir a zonas cercanas? ¿Qué algún listo de los habituales del barrio se intentaría aprovechas y que algunos la liarían y gorda ocupando en pisos y daría la noche a las comunidades???????????' vaya nochecita por las zonas de al lado, hasta las 5:30 casi
jordi Fa 1 mes
Si la okupación estuviera castigada con penas de prisión ya sabrían donde tendrían que pasar la noche los próximos dos años.
Isal Fa 1 mes
Ocupar una sucursal bancaria abandonada... Preso?? Eh pq no agafem a tothom que no es com tu i els fotem a un camps dextermini i acabem amb tots els indesitjables... Bona idea eh crack. Em sona ... Resonen les campanes del passat xD
Antonio Recio Fa 1 mes
Llevo años avisando que eso estaba ocupado, hasta que no se instalan y se forma un enjambre no los expulsan, y ahora tenemos el problema mayor. Es que nadie va a poner freno a esta tragedia?
Manel Fa 1 mes
Tanqueu be les portes aquesta nit! Ahh! I sobretot despres de pagar el rebut de la llum com a bons ciutadans… contracteu una alarma x un módic preu, si no, el jutje no hos els treura aquest any… poder per les prometes olimpiades SORT
vecino del Perú Fa 1 mes
Ya hay 3 delante del local con sus bolsas y mochilas y 2 más en el parque de enfrente. ¿dónde van a ir ahora? Los vecinos a sufrir como siempre. Ahora el Alcalde a ponerse medallitas de echar 21 jovenes marroquíes problemáticos, pero esta noche los tenemos intentando entrar en los pisos. ¿Qué alternativa les ha ofrecido? volver a Rocafonda, total...pensará el Bote.
S. ABASCAL Fa 1 mes
Refugees Welcome
Trist de la societat Fa 1 mes
jajaja "nois joves d'origen estranger" tothom sap que son moros! Siusplau s'ha de dir la veritat, no l'amagueu.
Isal Fa 1 mes
Doncs jo sempre els veia i nhi havia uns quants daqui, nois i noies. Uns descarrilats segur, que farien juntantse amb els ... Morooooos??? Uuuu
anonimus Fa 1 mes
Pues todos a su país y haya paz. Una cosa es venir a trabajar y otra a ver que pillo sin dar golpe. Así se tendría que hacer en todas partes.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive