L'Audiència de Barcelona
L'Audiència de Barcelona

Condemnat a mig any de presó per una agressió racista a una dona a Mataró

L'acusat va colpejar una veïna amb un pal d'alumini davant dels seus fills, mentre crida "putos negres, us pegaré a tots, fills de puta"

L'Audiència de Barcelona ha condemnat un home sis mesos de presó, una multa de 720 euros i una indemnització de 620 euros per una agressió racista a una dona. Els fets van passar a Mataró i es remunten al 12 setembre del 2016. Segons els fets provats que recull la sentència, aquell dia l'home va trencar la porta de casa d'una veïna, a qui va donar-li cops de puny i pegar amb un pal d'alumini davant dels seus fills menors d'edat, mentre li cridava "putos negres, us pegaré a tots, em teniu fins als collons, fills de puta". Com a conseqüència de l'agressió, la víctima va patir policontusions i va trigar vuit dies a recuperar-se, sense patir seqüeles.

El tribunal considera provat que l'home mantenia una relació veïnal "conflictiva" amb la víctima i que, un cop a l'interior del domicili, va actuar amb la intenció de "menystenir i humiliar l'origen nacional dels seus veïns" i "menyscabar la seva integritat física". La sentència també recull que, quan van arribar als Mossos d'Esquadra, l'acusat va seguir fent afirmacions racistes: "Negres, fills de puta, putos negres de merda, que porto 10 anys aguantant que vosaltres no feu res, al final els hauré de tallar el coll a tots, em fan la puta vida impossible".

El condemnat també va causar desperfectes a l'habitatge per valor de gairebé 300 euros. Per aquests fets, l'Audiència de Barcelona condemna l'acusat per un delicte contra la integritat moral, un delicte lleu de lesions i un delicte lleu de danys. L'home no haurà de complir la condemna de mig any de presó si no comet cap delicte durant dos anys, abona la indemnització de 620 euros de responsabilitat civil en 24 quotes mensions per a la víctima, i participa en un programa formatiu d'igualtat de tracte, no discriminació i acceptació de la diversitat.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive