Mantenint la distància de seguretat a la Selectivitat, al TecnoCampus de Mataró. Foto: R.Gallofré
Mantenint la distància de seguretat a la Selectivitat, al TecnoCampus de Mataró. Foto: R.Gallofré

Selectivitat a TecnoCampus, Miquel Biada i Satorras marcada per la Covid-19

Centenars d'estudiants passen fins divendres les Proves d'Accés a la Universitat a Mataró, amb reducció d'aforament a les aules i diverses mesures de seguretat

El TecnoCampus i els instituts Miquel Biada i Alexandre Satorras són des d'aquest dimarts, dia 7, i fins a divendres vinent, les seus mataronines de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), també conegudes com la Selectivitat. Uns 400 son al TecnoCampus, mentre que diversos centenars estan repartits entre els dos instituts restants, els de més capacitat de la ciutat. Quelcom molt necessari de cara a poder acollir amb totes les mesures de seguretat necessàries a alumnes i professors, en una convocatòria totalment marcada pels efectes de la Covid-19. El coronavirus segueix marcant les vides dels estudiants aquest 2020. Enguany un total de 827 alumnes han cursat 2n de Batxillerat a Mataró, dividits en 32 cursos, malgrat que no tots els estudiants fan les PAU

Enguany les PAU se celebren vàries setmanes més tard del que és habitual, quelcom que ha donat més temps de preparació

Enguany les PAU se celebren vàries setmanes més tard del que és habitual, quelcom que ha donat més temps de preparació a uns alumnes de 2n de Batxillerat que han passat mig curs confinats i estudiant de forma telemàtica. Estudiants maresmencs com Farners Burguera, argentonina, afirmaven durant el curs que “esperem que en l’avaluació de les proves tinguin present tot el que ha passat” i hauria agraït que “retallessin una mica el temari”. Marina Codony, estudiant de batxillerat tecnològic a l’institut Damià Campeny de Mataró, relatava que la situació viscuda no els hauria d'afectar en negatiu. "Hem tingut més per preparar-la, i a això s’hi suma que tenim tot el dia, confinats a casa, per estudiar les matèries que més ens convenen”, constatava. 

Mesures de seguretat

Pel que fa a les mesures de seguretat, i més enllà de la crida esglaonada a l'exterior, s'ha reduït l'ocupació de les aules, i hi ha gel hidroalcohòlic a l'entrada de cada aula. En quant a la mascareta, és obligatòria en l'accés i a l'interior de les seus però no durant la realització dels exàmens. Un cop tothom està assegut al seu lloc i després que s'hagin repartit els enunciats, els alumnes poden treure's la mascareta sempre que es mantingui la distància de seguretat. Tot i això, és obligatori dur-la abans que es recullin els exàmens i mentre s'estigui a dins de l'edifici.

Selectivitat 2020

Estudiants a l'examen de les PAU al TecnoCampus. Foto. R. G. 

Així, la selectivitat ha començat aquest dimarts a les 9.00 hores, i fins les 10.30 hores, amb l'examen de Llengua castellana i literatura. Posteriorment, han fet un descans fins a les 12.00 hores però aquest any ha hagut de ser a l'exterior ja que no es permet romandre dins del centre entre exàmens. A les 12.00 hores ha estat el torn de Ciències de la terra i medi ambient, Fonaments de les Arts i Matemàtiques aplicades a les ciències socials. Finalment, a les 15.00 hores hi ha hagut les proves d'Anàlisi musical, Història de l'art i Física.

Al conjunt del país un total de 39.904 estudiants realitzen l'examen, en la convocatòria més nombrosa de la història

Al conjunt del país un total de 39.904 estudiants realitzen l'examen, en la convocatòria més nombrosa de la història, amb 5.400 alumnes més que l'any passat, en part relacionat amb l'increment del 12,5% d'aprovats a batxillerat A les seus tradicionals de les PAU enguany s'hi han sumat els instituts per evitar aglomeracions. En total hi ha 216 tribunals, quan l'any passat eren 100, i estaran distribuïts en 63 municipis, mentre que el 2019 van ser una vintena. Dels tribunals, n'hi ha 138 a universitats, 72 a instituts i 18 en centres concertats de secundària.

Més de 5.000 persones mobilitzades

També s'ha incrementat el nombre de correctors, que passen de 1.414 a 1.600; i de vigilants, que van de 1.600 a uns 3.500. En total, unes 5.200 persones mobilitzades, quan l'any passat eren unes 3.200. D'altra banda, els horaris s'han distribuït en franges horàries per evitar al màxim les aglomeracions i les permanències innecessàries a les seus. L'ampliació d'un dia de les proves, que finalitzaran divendres, permetrà aquesta nova distribució, de tal manera que les matèries més nombroses de la fase general, tant les comunes com les de modalitat, queden segregades i repartides en tres dies. 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive