Les possibilitats que el govern es decideixi a desencallar el tema de la ràdio municipal sembla que van en augment i els responsables de la plataforma ciutadana que en demanen la creació se'n feliciten. Un dels impulsors de la plataforma, Espartac Peran així ho ha explicat a l'hora de valorar les declaracions que el regidor de Presidència, Esteve Terradas, va fer en aquest sentit a capgros.com: «És molt bo que l'Esteve Terradas digui això, pensem que és una porta molt important que s'obre de cara a resoldre aquesta anomalia que suposa ser una ciutat de més de 100.000 habitants i no tenir ràdio municipal».
Segons Peran, el canvi de posicionament del govern respecte a les darreres declaracions que l'alcalde Manuel Mas va fer en aquest senti el mes de juliol es pot deure a la nova composició de forces i a la transformació que properament patirà el diari El Punt, que reduirà el nombre de pàgines de cada edició per consolidar el diari nacional: «Estem davant un nou govern i en un moment i moment en què El Punt es transforma. Sembla un moment força dolç per posar-se a enfilar la història de la creació d'aquesta ràdio. Han canviat algunes coses que presagien que sigui possible».
Presentació dirigida als ciutadans
La reunió que ha de mantenir la plataforma amb el govern municipal es celebrarà just després de l'acte de presentació de la iniciativa, el dia 26 a la Sala Cabañes. «Volíem esperar a haver fet aquest acte pública i a tenir treballat el projecte una mica més a fons, perquè volem anar a parlar amb l'Ajuntament sabent quina ràdio volem. No només som una plataforma de recollida de signatures», ha declarat Espartac Peran.
La convocatòria del dia 26 es dirigeix a tots els mataronins, però de forma especial a les entitats i associacions de la ciutat. Al llarg de la trobada els responsables de la iniciativa explicaran les gestions que s'han fet fins ara, després es farà un repàs històric de les diferents emissores que han existit a la ciutat durant el segle XX i en tercer lloc diversos professionals del món de la ràdio encara per confirmar fins a gent que comença en el món del periodisme parlaran de la necessitat que Mataró tingui una ràdio.
Espartac Peran ha valorat molt positivament els passos que s'han anat fent des de la constitució de la inicitiva: «Tothom està sent molt receptiu. La gent de la plataforma està molt entregada. El que no volem és quedar-nos amb un pam de nas com els d'AMICOMA en el seu moment. No volem treballar en va», ha dit. Amicoma, les sigles d'Associació per a la difussió de mitjans de comunicació de Mataró, és l'entitat que va promoure les emissions de Ràdio Cerdanyola a finals dels 80 i principis dels 90 i va reivindicar la creació d'una emissora municipal. De resultes d'aquesta iniciativa l'Ajuntament va arribar a acondicionar un local al centre cívic de Can Morros, a Cerdanyola, en el qual es van gastar cinc milions de pessetes.
Comentaris