Pere Fradera

Pere Fradera

Dissenyador i artista

Les Santes no són el desvetllament bellugós

Ni la Missa, ni la Crida, ni les passades de gegants, ni els concerts, ni…

Les Santes no són meves, ni teves, ni de cap grup concret; sigui quin sigui el teu origen, visquis on visquis, parlis com parlis; Les Santes són de tots els ciutadans de Mataró.

Les Santes són sobretot el moment de trobada, més enllà de colles, de grups d’amics, de famílies. Són els dies de l’any en què ens reconeixem tots els ciutadans com a membres de la mateixa comunitat; són dies que sortim amb ganes de trobar-nos, de compartir, d’ocupar espais, de canviar les rutines i ser més feliços, més amables i més alegres.

Uns ens calcem les espardenyes de vetes, altres traiem del calaix la millor corbata; alguns ens retrobem a Santa Maria per anar a Missa, d'altres ho fem per sentir una música antiga i singular; a altres ens agrada l'olor de pólvora, alguns gaudim suant, altres queixant-nos de la calor del final de juliol; uns ballem més sardanes que mai, d'altres ballem el que sigui; ens retrobem prop del mar, mentre uns cantem havaneres i bevem cremat; alguns tenim l'afició de pujar els uns sobre els altres, fent castells; altres de dormir de dia i viure de nit, alguns volem ser ruixats, altres ens concentrem en l'esport; tots badem amb els focs d'artifici que la pirotècnia de torn crema; quasi tots critiquem el cartell de Les Santes, alguns ens posem les samarretes d'anys anteriors, per lluir pedrigree santero; bevem una beguda impossible que no tastem la resta de l'any, etc.

Aquest any, és clar que no podrem fer els mateixos formats i actes que entre tots hem anat dibuixant al llarg del temps. Tots sabem per què, ja que tots hem patit la pandèmia, hem perdut persones estimades, alguns hem perdut feines, tots hem tingut por per la salut, per l’economia, hem hagut d’estar tancats a casa, hem perdut hores d’estudi i de convivència.

No podem fer els actes acostumats, però sí que podem fer el que és l’essència de la Festa Major, el retrobament dels ciutadans. Celebrarem que hi som i recordarem els que falten, els que ens han deixat.

Mostrarem agraïment als que ens han cuidat, els que han treballat en condicions difícils, en la sanitat, o fent rutllar els serveis que no ens han abandonat, mantenint en funcionament tot allò que és essencial.

Ens retrobarem després d’aquestes setmanes de pors, tristors i incerteses i ens direm els uns altres que seguirem endavant, que tots els ciutadans de Mataró, quan cal, sabem caminar junts.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive