capgros.com

S'inaugura una exposició d'art africà a l'Ateneu de la Caixa Laietana

Per primera vegada es podran veure exposades unes 275 peces de la col·lecció privada de Guillermo Martínez

L'Ateneu Caixa Laietana acull a partir d'avui Àfrica Negra, una exposició etnogràfica completament inèdita. Aquesta mostra es basa en 275 peces d'arreu del continent africà propietat del col·leccionista Guillermo Martínez Castro, qui des de fa més de vint-i-cinc anys viatja per Àfrica a la recerca d'objectes i escultes de gran bellesa i raresa.

Aquesta exposició aporta una amplia perspectiva de la diversitat de l'art a les tribus i ètnies d'Àfrica. Entre les singulars peces que inclou, destaquen les figures antropomòrfiques. Sobretot, té una rellevància significativa una escultura de bronce de més de 2 metres d'alçada que representa una reina amb un bastó de comandament. Mascàres i ceptres cerimonials, maternitats, fetitxes, armadures i un munt d'objectes rituals, tots ells usats per les seves respectives tribus, completen aquesta insòlita col·lecció privada.

Les peces que es presentaran a Mataró, només una mostra de la gran col·lecció del madrileny, procedeixen de països tan diversos com Nigèria, Camerun, Guinea, Mali, República Democràtica del Congo, Costa d'Ivori, Gabon, Burkina Faso, Tanzània, Moçambic, Angola, Zàmbia i Sierra Leone, entre d'altres. Malgrat la diversitat totes les peces tenen una característica comuna, tenen relació amb alguna manifestació religiosa o espiritual.

Àfrica Negra és una excepcional mostra de l'art ancestral i genuí d'aquest continent. L'amplia varietat de les obres i la seva bellesa plàstica fan d'aquesta exposició una immillorable oportunitat per conèixer i admirar la singularitat de l'expressió artística dels pobles africans. Una oferta cultura que no es pot deixar perdre perquè aquesta exposició no es podrà veure enlloc més de Catalunya.

Aquesta exposició, que serà inaugurada aquesta tarda a 2/4 de 8 del vespre, podrà ser visitada a l'Ateneu Caixa Laietana (carrer Bonaire, 3-5 de Mataró) els dies feiners de 18 a 21 hores i els festius de 12,00 a 14,00 hores i de 19,00 a 21,00 hores fins el 13 de febrer. L'entrada és lliure i gratuïta.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive