-
-

Redacció / ACN

Rescaten 39 gossos desnodrits i abandonats

Han detingut un caçador. El cost de recuperar-los plenament serà d'uns 12.000 euros.

La Fundació Daina de la Societat Protectora d'Animals de Mataró i els Mossos d'Esquadra van dur a terme dissabte passat un operatiu per rescatar 39 gossos d'un caçador abandonats, desnodrits i deshidratats al Vallès Occidental. Segons la policia catalana, el caçador ha estat denunciat i s'ha obert una investigació judicial. Tres de les gosses rescatades acabaven de parir i molts dels animals patien nombroses patologies per desatenció veterinària i alguns tenien factures, hèrnies o tumors sense tractar. La Fundació Daina calcula les visites veterinàries i les operacions que han hagut de fer als gossos han tingut un cost d'uns 10.000 euros i que alimentar-los i posar-los un xip identificatiu suposarà una despesa d'uns dos mil euros més.

10.000 euros en visites veterinàries i operacions a fer; uns 2.000 en despeses d'alimentació i posar-los el xip

Per aquesta raó, la protectora ha fet una crida a la ciutadania per acollir els animals i per recaptar llaunes i pinso per contrarestar la seva situació de desnutrició i ha posat en marxa una campanya a la plataforma de micromecenatge Migranodearena per aconseguir 10.000 euros.

Des del dia del rescat, els animals estan al refugi de Can Moret (Ametlla del Vallès) i al servei veterinari (Mataró), que gestiona la Protectora d'Animals de Mataró.

Durant aquesta setmana, l'equip de la Fundació Daina de la Societat Protectora d'Animals de Mataró ha estat donant suport d'urgència veterinària, alimentació i atenció bàsica d'acolliment als 39 gossos rescatats. L'entitat, a través, d'un comunicat, ha detallat que "aquesta situació és una seriosa amenaça per a les entitats proteccionistes" que presten el seu servei als animals abandonats sense sacrifici. "Aquesta entrada massiva de gossos en períodes d'estiu s'afegeix a la ja dramàtica situació de cada estiu en el rescat i acolliment de gossos perduts o abandonats", ha detallat.

La protectora de Mataró fa una crida a la ciutadania perquè els aculli, ja que una entrada massiva de gossos a l'estiu s'afegeix a la dramàtica situació d'abandonaments


Segons la protectora, aquesta situació s'ha creat per "la mala gestió i atenció dels gossos per part dels caçadors i per la manca de controls de les institucions que tenen les competències, que estableix la llei catalana dels drets dels animals, no només en la tinença responsable sinó també en les bones condicions de nuclis zoològics, com és el cas, on s'acumulen de forma massiva de gossos utilitzats per a la caça".

foto 3377214

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive