L'Oreneta i Cantando bajo la lluvia triomfen als Butaca
L'Oreneta i Cantando bajo la lluvia triomfen als Butaca

Capgròs.com - ACN

L'Oreneta i Cantando bajo la lluvia triomfen als Butaca

Premià de Mar torna a acollir la gala dels guardons de teatre a Catalunya que premien a les obres que partien de favorites

'Cantando bajo la lluvia', amb vuit guardons, i 'L'oreneta', amb cinc, han estat els espectacles més premiats als Butaca en una gala que han tingut lloc aquest dilluns a Premià de Mar. El musical d'Àngel Llàcer i Manu Guix s'ha emportat totes les estatuetes a les quals optava, la de millor actriu i actor per Mireia Portas i Ivan Labanda, millor escenografia, disseny de llums, vestuari, caracterització, espai sonor i millor musical. 'L'oreneta' ha recollit el premi a millor muntatge teatral, millor direcció per Josep Maria Mestres, actor i actriu per Dafnis Balduz i Emma Vilarasau i el Butaca Fundació SGAE a millor text per Guillem Clua. 'Romeu i Julieta' s'ha emportat els de millor interpretació revelació per Emma Arquillué i Guillem Balart

Els premis de teatre català han tingut com a noms propis el musical 'Cantando bajo la lluvia', de Nostromo i que ha capitalitzat la primera part de l'entrega, i 'L'oreneta', obra que es va estrenar a La Villarroel. "Som un equip de 90 persones que cada dia escalfa, es prepara i puja a l'escenari per fer aquesta bestiesa de 2 hores i 45 minuts", ha destacat Jordi Sellas, productor de 'Cantando bajo la lluvia', que ha mostrat plena sintonia amb el director Àngel Llàcer.

L'equip de 'Cantando bajo la lluvia'

L'equip de 'Cantando bajo la lluvia'

 

Un Llàcer que ha ofert un missatge d'agraïment que el propi Sellas s'ha encarregat de traduir, donat que ha canviat totes les vocals per la lletra 'i'. Qui també ha tingut missatge d'agraïment han estat els actors premiats Ivan Labanda i Mireia Portas: "És un premi per a tota la companyia", ha destacat Labanda.

'L'oreneta' ha estat un altre dels noms propis de la nit, millor muntatge teatral amb els seus actors Emma Vilarassau i Dafnis Balduf com a millors actor i actriu teatral, però també reconeguda amb la millor direcció per a Josep Maria Mestres. "Em fa feliç veure com cada nit el públic que ens visita riu, plora i es commou colpit per l'espectacle", ha assenyalat la directora artística de La Villaroel, Tania Brenlle, que ha agraït a Emma Vilarassau la seva insistència en què la sala acollís el muntatge.

Balduf ha aprofitat el seu discurs d'acceptació per aplaudir la figura de Vilarassau: "Tots hauríem d'estar orgullosos de tenir un referent com ella", ha dit. En l'entrega de premis també destaca 'Hamblet.01', de Sergi Belbel i Enric Cambray, amb el guardó al millor espectacle de petit format, que ha destacat el poc suport que va rebre a l'arrencada del projecte: "Esperem que aquest premi serveixi per trobar un lloc on seguir endavant a Barcelona", ha apuntat.

El Butaca al millor espectacle per a públic familiar se l'ha emportat 'Bye Bye, monstre', de Dagoll Dagom, mentre que els guardons a millor actor de repartiment ha estat per David Bagés pel seu paper a 'Macbett', mentre que el de millor actriu ha estat per Miriam Iscla per l'obra 'Crim i càstig'.

Premis per a la dansa

El muntatge de dansa 'Rojos' (Mercat de les Flors, Els Costals Centre Cultural, AGITA Figueres, Vortex, ISIC) s'ha erigit amb el Butaca a millor espectacle del gènere, així com el de millor intèrpret masculí de dansa per Miquel Barcelona. El guardó per a la millor intèrpret femenina ha estat per Laia Duran, pel muntatge 'La Honte'. Sònia Gómez (The Black body, the blue mind and the flourescent guts) ha guanyat el premi Fundació SGAE a la millor coreografia.

Finalment, l'adaptació homònima de l'obra 'T'estimo si he begut' s'ha endut el Butaca Fundació SGAE a la millor composició musical per Andreu Gallén.

Banacolocha: de la Pegaso al Butaca honorífic

En el marc d'una gala dinàmica i especialment distesa pels discursos no excessivament llargs, Jordi Banacolocha ha estat distingit amb el Butaca honorífic Anna Lizarán, tot recordant com de ben menut llegia i memoritzava els textos que el seu pare, també actor, portava a casa o com va saltar a l'escenari per primer cop amb text als 15 anys. També com compaginava la seva vida treballant a la Pegaso, i com va enredar el cap, fent-lo creure que rodaven en caps de setmana i als vespres, quan realment ho feia en hores de feina. "No m'han agafat mai en cap càsting, i agraeixo que per rebre aquest premi no n'hagueu fet cap", ha conclòs en to de broma.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive