Inauguració de la nova exposició a la Nau Gaudí. Foto: ACN
Inauguració de la nova exposició a la Nau Gaudí. Foto: ACN

capgros.com / ACN

Nova exposició a la Nau Gaudí, un refugi cultural per als mataronins en confinament municipal

Barceló, Chillida, Saura, Guinovart entre els noms destacats de la nova exposició de la Col·lecció Bassat a la Nau Gaudí

La Nau Gaudí de Mataró ha esdevingut un refugi cultural per als mataronins que, a causa del confinament municipal, no poden sortir de la seva ciutat per gaudir de l'art, música en viu, teatre o cinema que puguin oferir llocs com Barcelona. Amb la programació cultural de la ciutat molt limitada per les circumstàncies actuals), la seu de la Col·lecció Bassat ofereix una de les poques oportunitats per gaudir d'una proposta de gran nivell.

Així ho permet la nova exposició, inaugurada dimecres passat, dedicada a la dècada dels 90, amb obres d'una quarantena d'artistes. Entre els noms destacats hi ha Miquel Barceló, Eduardo Chillida, Juan Genovés, Luis Gordillo, Antonio Saura, Manolo Valdés, Maria Girona o Josep Guinovart. Amb aquesta exposició, la Col·lecció Bassat tanca el seu particular recorregut a través de l'art de la segona meitat del segle XX. Durant els darrers deu anys la Nau Gaudí ha mostrat obra des de 1947 fins a 1999. La directora del Museu d'Art Contemporani de Mataró, Núria Poch, es mostra "especialment satisfeta" de la qualitat de les peces d'aquesta darrera mostra.

A més, d'entre totes les mostres que s'han fet fins al moment, aquesta és la primera on hi ha una "fusió important" entre la pintura i l'escultura. De les 83 peces exposades, hi ha una vintena d'escultures, una presència mai vista fins al moment a excepció de la mostra organitzada el 2018, dedicada exclusivament a aquesta disciplina.

foto 3750132

Un visitant a l'exposició de la Nau Gaudí


Del conjunt d'escultures dels 90 destaquen 'Ocell' (1998), de Xavier Corberó; 'Lotura XIV' (1991), d'Eduardo Chillida; 'La Reina Mariana II' (1999), de Manolo Valdés; 'Menina' (1993), de Perecoll, així com una sèrie de cinc obres de gran format de Miguel Ortiz Berrocal realitzades amb materials de rebuig. També és significativa la presència de dones i també per primera vegada n'hi ha fins a quatre de representades. Es tracta d'Elvira Fustero, Maria Girona, Regina Giménez, i Eulàlia Valldosera. Girona és l'artista amb més obres a l'exposició –n'hi ha set en total– i presenta un conjunt de natures mortes, d'abstracció lírica.

Artistes de molt de renom

D'entre les peces destacades dels artistes de més renom destaca un autoretrat de Miquel Barceló (1996); el 'Retrat imaginari de Felipe II' (1990), d'Antonio Saura, o 'Islotisación' (1990), de Luis Gordillo. Al costat dels noms amb més internacional hi ha també figures destacades del panorama artístic català com Eduard Arranz Bravo, Francesc Artigau, Perejaume o Zush. Segons la comissària de la mostra i directora del museu, Núria Poch, l'exposició combina una "diversitat d'estils i de llenguatges que funcionen molt bé l'un al costat de l'altre". En clau mataronina destaca la presència, per primer cop de pintures de Josep Novellas, adquirides recentment per la Col·lecció Bassat. "És història recent de la ciutat", destaca Poch.

foto 3750135

La directora del museu, Núria Poch

L'exposició, que es pot visitar a partir d'aquest mateix dimecres, obre portes sabent que de moment només podrà rebre visites dels veïns de Mataró, degut al confinament domiciliari. "La situació és complicada per a tots, però sortosament l'art pot continuar generant activitats", ha valorat Núria Poch. La directora del museu lamenta que la mostra no pugui ser vista per visitants de fora de Mataró, però valora positivament que les escoles comencin a programar visites i que també gràcies al confinament municipal hagi augmentat el nombre de visitants de Mataró: "A nivell local ve més gent de la que venia anteriorment".

Comentaris (2)

anonimus Fa 1 mes
La web de la Nau Gaudí no dice nada de esta exposición. Está muy desfasada. Por favor, entren datos para que podamos ver horarios etc... Gracias.
jaime Fa 1 mes
De verdad que siento decir esto, pero todo son noticias de robos, atracos, agresiones... ¿es necesario invertir en exposiciones teniendo temas tan importantes por solucionar? Hagamos la ciudad para vivir y después ya vendrá el resto.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive