Una de les fotos de la mostra de Mayte Vieta
Una de les fotos de la mostra de Mayte Vieta

capgros.com

Mostra de fotos de gran format de Mayte Vieta a l’Ateneu

L'exposició de títol 'Mirar cap endins i obrir els ulls' està integrada per quinze fotografies de gran format que capturen paisatges (des)localitzats dels quals emergeix el respir d’una emoció i el sentiment d’un temps fugit

L’Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro presenta l’exposició ‘Mirar cap endins i obrir els ulls’ de Mayte Vieta. Una mostra integrada per quinze fotografies de gran format que capturen paisatges (des)localitzats dels quals emergeix el respir d’una emoció i el sentiment d’un temps fugit. L’exposició ‘Mirar cap endins i obrir els ulls’, comissariada per Natàlia Chocarro, és la primera d’un seguit de col·laboracions de la Fundació Vila Casas amb la Fundació Iluro de Mataró.

Dijous 10, a les 19h a l'Ateneu Centre Cultural (la Riera, 92), inauguració

L’obra de Mayte Vieta, artista multidisciplinària, s'inscriu en la d’una generació sorgida a la dècada dels vuitanta i que troba en la natura, l’hàbitat –entès com a espai emocional– i el cos, els motius essencials de la seva recerca. Amb els paisatges, somiats o reals, l’artista ens emplaça a llocs desconeguts i atemporals que ens parlen de l’existència, del pas del temps i de la memòria. Són llocs on la mirada contemplativa de l’espectador troba un refugi, un lloc on arrecerar-se del món, un espai per a la contemplació que se’ns revela pròxim i enigmàtic, a parts iguals.

Vieta transita entre la transparència i l’opacitat, la llum i la foscor, la presència i l’absència o la densitat i la levitat; una dicotomia constant que furga en les emocions. Els seus principals interessos són la natura i la relació amb l’ésser humà, la memòria, les emocions, el temps com a moviment i com a reflex del trànsit entre el passat i el futur.

En paraules de la comissària: “Mirar cap endins i obrir els ulls és un exercici de coratge, un viatge en sentit contrari, que ens situa en el present i que ens projecta cap al futur. Paratges somiats que es tornen tangibles i que ens emplacen al defora del món sensible, una gesta del tot evocadora que ens transporta a un espai de quietud, de silenci, de connexió amb nosaltres mateixos, allunyats de la fressa del món”.

La inauguració

La inauguració de la mostra, que tindrà lloc el dijous 10 a les 19h, comptarà amb un diàleg entre Mayte Vieta i Natàlia Chocarro on conversaran sobre l’univers visual de l’artista qui, des de la seva etapa de formació als anys vuitanta, ha construït una de les trajectòries multidisciplinàries més sòlides i reeixides del país.

Arxivat a:

Comentaris (1)

jau Fa 3 mesos
Quan llegeixes la presentació que et parla de paisatges, llum, foscor que ens transporta a no se on, i després veus les fotografies, no saps si t'has equivocat d'exposició o es que la comissaria i l'autora de les fotos s'han près una dosi d'LSD havent dinat.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive