Pere Pubill, Peret, el Rei de la Rumba
Pere Pubill, Peret, el Rei de la Rumba

Mataró vol que la rumba catalana sigui Patrimoni de la Humanitat

Mataró, la ciutat natal del Rei de la Rumba Pere Pubill Calaf ‘Peret’, dona suport a la petició perquè la UNESCO reconegui el gènere

Que la rumba catalana sigui Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. És el que es busca amb una campanya que recull adhesions per dur a la UNESCO la proposta i que el gènere musical obtingui el reconeixement que han obtingut abans altres expressions musicals com el flamenc o culturals com els castells, la Patum, el Misteri d’Elx o recentment el repic manual de campanes.

Mataró és una ciutat rumbera, un dels bressols del gènere. Sobretot per la figura de Peret, el Rei de la Rumba. Pere Pubill Calaf era mataroní (segurament el mataroní més universal que hi ha hagut) i a la ciutat també hi han sorgit nombrosos intèrprets o grups de recorregut, des dels Ai Ai Ai als Mataró Rumba All Stars. Aquests van fer fira amb la cançó dedicada a la ciutat de ‘Reina del Maresme’.

Reina del Maresme, l'himne rumbero de Mataró


La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró ha aprovat el suport de la ciutat a la petició perquè la rumba sigui Patrimoni de la Humanitat. Ho ha fet per unanimitat: la ciutat fa pinya perquè la seva música pròpia sigui protegida com a patrimoni universal. La Generalitat i el govern central, al seu torn, ja hi han donat suport.

La Plataforma per a la Rumba Catalana

La candidatura de la rumba catalana la vehicula la Plataforma per a la Rumba Catalana amb l’objectiu d’obtenir el reconeixement i protegir i normalitzar la rumba catalana arreu, fent promoció en pobles, festivals i escoles, aconseguint, en definitiva, acostar la seva cultura al món. Sota el lema “La Rumba és nostra”, artistes, músics, creadors, associacions i la Comunitat Gitana de Catalunya, comparteixen aquest objectiu. Diferents figures com ara Amadeu Valentí i Rosa Pubill (president i vicepresidenta de la Plataforma Rumba Catalana), Angel Juàrez (president de Mare Terra Fundació Mediterrània) o Sicus Carbonell (president de l’Associació Professional d’Autors i Creadors de Rumba Catalana), entre molts altres, destaquen que la Plataforma per a la Rumba Catalana és un projecte social i integrador i que busca també la complicitat amb músics de la Catalunya Nord per tal que el Govern de França se sumi també a aquesta iniciativa.

Comentaris (3)

joaquim Fa 8 mesos
AMB SEMBLE MOLT BÈ. HI EL QUE DIU EL MANEL TAMBÈ, COMENCEM PER AQUI DEDICANT-LI UN CARRER QUE PODRIA SER EL CARRER DE LA PALMA QUE ES ON ELL BA VIURE.
MANEL Fa 8 mesos
Un altre pregunta, hi ha algun carrer a Mataró qoe porti el nom d'un altre mataroní molt ilustre com el de Mn. JAUME BRUFAU i PRATS ?
MANEL Fa 8 mesos
Una pregunta, hi ha algun carrer a Mataró que porti el nom del gran Pere Pubill Calaf " PERET " ?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive