Teresa Oller al seu taller
Teresa Oller al seu taller

Els gravats de Teresa Oller, protagonistes a l'Espai Capgròs

Gravadora d’Alella i membre del col·lectiu Tarlatana que proposa ‘Revés’, una exposició suggeridora que reflexiona sobre l’alternança entre les dues dimensions d’un gravat

Que el Maresme és un territori gravador, on el gravat és una de les tècniques més cuidades i practicades de totes les artístiques és una evidència que es renova amb la nova cita mensual a l'Espai Capgròs, que compta amb el patrocini de Clínica Dental Familiar Dra Nogueras. La protagonista en aquesta ocasió és Teresa Oller, gravadora d’Alella i membre del col·lectiu Tarlatana que proposa ‘Revés’, una exposició suggeridora que reflexiona sobre l’alternança entre les dues dimensions d’un gravat: “El gravat sempre presenta com a mínim dos plans. Planxa i Estampa, aquest és el resultat, diríem la part principal, el que veu l’espectador, però per l’artista la part principal és la planxa o les planxes, el que ningú veu”. 

Fins al 30 de juny a l'Espai Capgròs (c/ Sant Benet, 16-18).  Preu: gratuït

Aquesta llicenciada en Belles Arts, entusiasta i enamorada del món del gravat, fa la seva pròpia mostra referencial amb la tècnica. “La visió inicial per fer un gravat, per l’artista, necessita molta imaginació o de molta sort. La creació de l’imatge, preconcebuda, s’ha de transformar damunt del paper al revés. És com un mirall per un mateix i pels altres descobriment del subconscient, lluita entre allò imaginari i allò real i no sempre es correspon amb el resultat final”.

És en aquesta contraposició, en aquest ‘Revés’ a partir del qual Oller assegura que “La creació és imprevisible, un impuls, una petita visió, un error, que pot fer canviar el teu pensament inicial” i a l'exposició reflexiona sobre aquesta dicotomia entre davant i darrere, dalt i baix, blanc i negre: “és una certa lluita entre el bé i el mal, entre l’amor i l’odi, forces enfrontades com en la mateixa naturalesa”.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive