Un festival de rumba compartit entre Mataró i Barcelona
Notícies relacionades
Un festival de rumba compartit entre Mataró i Barcelona

Un festival de rumba compartit entre Mataró i Barcelona

L’Ajuntament espera que fructifiquin les negociacions per un projecte de festival de rumba catalana que no abanderarà en solitari

El projecte d’un gran festival de rumba catalana segueix estant sobre la taula de l’Ajuntament de Mataró. S’hi treballa, s’han fet contactes i moviments segons explica Cultura però no serà aquest any sinó més a mig termini. I no serà un festival únicament mataroní. Aquesta és la novetat explicada aquest dimecres en roda de premsa pel regidor Xesco Gomar que ha dibuixat com a escenari plausible a mig termini que el festival sumi altres ciutats metropolitanes com la pròpia Barcelona.

El projecte de festival de rumba de Mataró és una mica com la cançó de l’enfadós del propi Gomar que cada cop que, com era el cas de la roda de premsa, presenta algun dels festivals petits i mitjans de la ciutat (en aquest cas el LAVS i el Panòptic) especifica que el que li falta a la ciutat és un festival de rumba.

En aquesta ocasió ha especificat que s’ha parlat amb ajuntaments com el de Barcelona o el de Sant Adrià del Besòs. Hi ha hagut contactes inicials i la idea d’un festival d’àmbit metropolità. “Unir-nos a una ciutat com Barcelona per un festival com aquest seria molt potent”, explica Xesco Gomar que en tot cas ho ha situat com a proposta per al proper mandat 2023-2027. I pel govern i el regidor de Cultura que surti de les properes eleccions, s’entén.

A Catalunya actualment hi ha diferents iniciatives relacionades amb la rumba i un festival a Tossa. L’opció d’una aliança entre Mataró i Barcelona, dues de les ciutats bressol del gènere, passaria per la creació d’una programació d’àmbit i projecció de país al voltant del gènere que sempre tindrà com a Rei i referent l’enyorat Peret, fill de Mataró.

De moment, festivals petits i mitjans

La referència al festival de rumba ha arribat en la presentació de dos dels festivals mataronins que les properes setmanes compartiran espai a la Presó, en ser projectes residents del MAC. El propi regidor ha elogiat “com aquests festivals continuen creixent i consolidant-se” i s’ha marcat com a objectiu de ciutat “aconseguir que es quedin a casa, amb recursos i no falses promeses i no tornar a veure com festivals de Mataró se’n van a Barcelona”.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive