Empremta mataronina per una de les obres teatrals de l’any
Empremta mataronina per una de les obres teatrals de l’any

Empremta mataronina per una de les obres teatrals de l’any

Montse Vellvehí ajuda Clara Segura en l’adaptació teatral de la novel·la ‘La Trena’, amb Cristina Genebat, Marta Marco i Carlota Olcina

Fa tota la pinta de ser un èxit i apunta a ser una de les obres de la nova temporada teatral a Barcelona. Qui avisa no és traïdor. L’adaptació teatral de la novel·la ‘La Trena’ de Laetitia Colombani desembarca al Teatre Goya i ho fa amb accent mataroní: Montse Vellvehí ha estat peça clau com a mà dreta de Clara Segura, que dirigeix i protagonitza l’oba. 

'La Trena', produïda per La Perla 29,s'estrena el 13 de setembre al Teatre Goya. La traducció i la dramatúrgia han anat a càrrec de Cristina Genebat i Marta Marco, que compartiran, a més, escenari amb la mateixa Segura i amb Carlota Olcina. La mataronina Montse Vellvehí ha col·laborat amb Segura en la direcció. 'La Trena' explica la història de tres dones nascudes en diferents continents que comparteixen idees i sentiments i que les uneix "un poderós anhel de llibertat". Sense conèixer-se, la lluita contra el destí i la "voluntat indestructible de viure amb esperança i il·lusió" les farà trobar.

Montse Vellvehí, a la dreta

Montse Vellvehí, a la dreta

 

Un gran èxit editorial

'La Trena' és el primer llibre de la directora de cinema, actriu, guionista i escriptora Laetitia Colombani. L'obra, traduïda ara al català i al castellà, retrata tres dones de l'Índia, Itàlia i el Canadà i ha suposat un "èxit editorial fulgurant" que ha estat durant mesos al capdavant de les llistes de vendes en 40 idiomes diferents i actualment és el cinquè llibre més llegit a Catalunya..

Les actrius han volgut ressaltar el paper antropològic de l’obra, ja que “la condició humana és com una mena de trenat, en què hi ha històries molt llunyanes i diferents, que acaben trenant-se”. Totes les actrius conflueixen en què ‘La Trena’ explica que “quan ens unim cap al bé és més fàcil, és més bonic”. La directora del muntatge Clara Segura ha assegurat que són tan fidedignes com és possible a la història, ja que “el teatre i la literatura tenen llenguatges diferents”. A més, Segura ha esmentat que “la intenció és la mateixa que la de la novel·la: emocionar amb els viatges i els personatges”.

El gener començaran una gira per Catalunya que durarà fins a l’abril. Després giraran per l'Estat i els agradaria portar l'obra a Itàlia, França, Canadà o Índia.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive