Manifest Dia Mundial del Teatre
Manifest Dia Mundial del Teatre

Audiovisuals i visites per celebrar el Dia Mundial del Teatre

El dia 27 de març és el Dia Mundial del Teatre i Mataró el celebra combinant activitat presencial amb diferents projectes audiovisuals

Mataró celebra el Dia Mundial del Teatre amb un seguit d'activitats organitzades per Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró amb la col·laboració i participació de la Sala Cabanyes i de Mataró Audiovisual.

El mateix dissabte 27 de març de 2021 el Teatre Monumental serà un dels nous espais escènics que participaran en el projecte C.A.M.E.S (Comèdies Auditives en Moviment Espontànies i Sensorials). Aquesta producció dels teatres de Transversal – Xarxa d’Activitats Culturals, creada per Escarlata Circus, proposa una àudio visita guiada teatralitzada a les entranyes del teatre, un recorregut inèdit, tot descobrint curiositats i anècdotes de cadascun dels equipaments. Els espectadors, proveïts d’audioguies sense fils, participen de manera activa en la visita guiada fins al punt de convertir-se en els protagonistes de la seva pròpia obra. Es faran dues sessions (18 i 20h) les entrades per a les quals s’han d’adquirir al web entradesculturamataro.cat.

Una altra proposta per celebrar el Dia Mundial del Teatre és “L’Espai que ens abraça”, que l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura ha treballat amb Mataró Audiovisual. Aquest projecte que ha comptat amb la participació del grup de joves de 17 a 25 anys de l’Aula és un reportatge sobre diferents vivències emocionals d’aquest grup, que retrata la duresa d’un any de pandèmia, i relaciona totes les emocions viscudes amb diferents espais de la ciutat. Des de l’Aula de Teatre també s’ha treballat en un altre producte visual per celebrar el Dia Mundial del Teatre, en aquest cas amb col·laboració amb la Sala Cabanyes. Es tracta d’un vídeo manifest que pretén fer un recorregut per les entranyes dels tres teatres més emblemàtics de la ciutat (Teatre Monumental, Can Gassol i Sala Cabanyes). És una oportunitat per donar a conèixer els espais que no són visibles normalment pel públic, com ara la pinta, les trampes dels dimonis, la sala de regidors, els camerinos, entre cametes, etc. El vídeo el protagonitzen alumnes de l’Aula de Teatre de tots grups d’edat, inclosos professors com l’Albert Triola, conjuntament amb persones vinculades històricament a la Sala Cabanyes, com és el cas de Joan Pera, entre d’altres. Aquests dos vídeos es podran veure el mateix dissabte 27 de març a les 21 h a Mataró Audiovisual i al web culturamataro.cat.

El darrer projecte lligat amb l’efemèride és “Un virus, un somriure", un producte radiofònic protagonitzat pel grup de nois i noies de dotze anys de l’Aula de teatre, liderat pel professor Oriol Colomer. Són petits monòlegs basats en situacions viscudes a la pandèmia, que poden ser còmiques i entranyables i que pretenen despertar un somriure en una situació difícil. Es podrà escoltar a Mataró des del 26 de març i fins la setmana vinent.

Mataró, pol d'atracció d'artistes

Mataró s’ha convertit en un pol d’atracció d’artistes, i la prova n'és els diversos centres de creació existents a la ciutat. Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Teatre es podran veure uns vídeos d'aquests espais i conèixer com és i què es cou en un centre de creació. Aquests són Cronopis, Can Pink i Boogie i Artesorio 147.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive