Aquarel·la de Jaume Floriach
Aquarel·la de Jaume Floriach

capgros.com

Les aquarel·les marines de Jaume Floriach s’exposen al Port de Mataró

Floriach torna a fer una exposició d’aquarel·les de temes marins, tal com va fer als anys 80 a la UEC de Mataró

El local social del Spas del Port de Mataró acull, a partir del 27 de març, l’exposició d’aquarel·les de l’artista argentoní Jaume Floriach Gallart. Tot un seguit d’obres amb una única temàtica: el mar.

Diumenge 27, a les 11h en el local social del Spas (mòdul B2) del Port de Mataró, inauguració

El propi Floriach explica que la seva passió de sempre ha estat el mar, tant per sortir a pescar amb la barca, com per fer pesca submarina. Ara que té més temps lliure per la seva jubilació, torna a fer una exposició d’aquarel·les de temes marins, tal com va fer als anys 80 a la UEC de Mataró. El mar, ara més que mai, ha esdevingut una inspiració a l’hora de pintar les seves aquarel·les.

Els inicis de la seva afició pel dibuix venen de petit, quan anava a escola als Germans Maristes. En aquells temps també va començar a anar a classes a l’Escola d’Arts i Oficis de Mataró, quan el pintor Rafael Estrany n’era el director. Antoni Boix, gran aquarel·lista, i Santiago Estrany també foren professors seus i, des d’aleshores, sempre ha estat interessat pel que li va començar a agradar en aquells anys: el dibuix artístic.

“Degut al meu aprenentatge de mecànic el meu pare em va fer anar -quasi a la força- a dibuix tècnic, que també es feia a l’Escola d’Arts i Oficis. De fet, mai no l’hi estaré prou agraït ja que l’he fet servir a dojo en el decurs de la meva activitat professional a la fusteria metàl·lica Tallers Floriach”, relata Jaume Floriach

Sempre vinculat a l'art

L’artista argentoní mai no ha estat desvinculat del món de l’art perquè al taller no només s’hi feien treballs funcionals propis del ram industrial, també se’n feien de decoratius i d’artístics: van ser guardonats amb el Premi Puig i Cadafalch per la intervenció en la decoració de la botiga La Parisina; van realitzar “físicament” al taller La Matarona -escultura de Jordi Cuyàs i Jaume Simon-; i van col.laborar en l’estructura de El Peix de Pol i Rafael Codina de la que va ser la seu Central de la Caixa Laietana, i moltes altres feines sota directrius d’arquitectes, escultors, decoradors i artistes prou coneguts a Mataró com Parés de Mataró, Enric Puiggalí, Xavier Pous, Sendo Julià, Josep Ma Puig Bolta, Lluís Roca i Eric Morvan, entre d’altres.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive