-
-

Què fer i com afrontar la vellesa dels gossos

Cal tenir en compte que els gossos petits envelleixen més tard.

Els nostres estimats gossos, com nosaltres mateixos, no podem evitar fer-nos grans i envellir, i per donar-los una bona qualitat de vida en aquesta etapa, cal que tinguem present una bona i adequada manera de tenir cura d’ells. Tot i que pugui semblar molt evident, no sempre és fàcil detectar quan el nostre gos comença a ser vell. Primer hem de tenir present que els gossos de mida petita envelleixen més tard que els gossos de mida gran, així un Gran Danès serà considerat un gos sènior sobre el 6 anys d’edat, mentre que un gos tipus Chihuahua no serà un gos sènior fins el voltant dels 11 anys, tot i que aquesta valoració tampoc és exacte, ja que també hi intervindran factors com la nutrició, l’estat de salut i l’exercici de l’animal.

Els primers símptomes de que el nostre gos s’està fent vell acostumen a ser que ja no camina o corre com acostumava, o que el seu joc no és el mateix, potser li comença a costar pujar o baixar escales o presenta certes incomoditats quan dorm.També podem notar augment o pèrdua de pes. Les malalties més habituals dels gossos sèniors són problemes articulars, malalties dentals, malalties renals, hepàtiques i problemes de cor. 

És important que quan el gos arriba a aquesta etapa es comencin a planificar visites amb el veterinari, mínim un cop l’any per poder prevenir i tractar les patologies pròpies de l’edat, ja que tot i que ens pugui semblar que el nostre gos està molt sa, sempre hem de tenir present que hi ha moltes malalties que no es manifesten de manera evident: sempre serà molt millor prevenir les malalties que tractar-les. La dieta del nostre gos sempre és important, però quan s’arriba a aquesta etapa ho és molt més: una dieta de qualitat i apropiada a l’edat del gos i a la seva activitat és molt important. Cal sempre, en aquesta etapa, tenir cura de l’estat dental, valorar i controlar l’exercici necessari, així com jocs apropiats que ajudin a mantenir la seva salut mental i el seu estat d’alerta
Tenir cura de les dents del seu gos. És important raspallar les dents del seu gos. Pot ajudar a mantenir la boca del seu gos saludable. Si no voleu raspallar podeu fer servir tractaments dentals com l’ús de joguines netejadores.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive