L'energia sostenible del TubVerd arriba al polígon del Cros
L'energia sostenible del TubVerd arriba al polígon del Cros

La xarxa del TubVerd s'estén fins al polígon del Cros

Aigües de Mataró instal·la una nova conducció de la xarxa del TubVerd al polígon del Cros d'Argentona, que alimentarà d'energia renovable l'escorxador Viñals Soler

La xarxa de TubVerd segueix creixent i ben aviat arribarà a Argentona. En concret, al polígon industrial del Cros, a través d'un traçat de 450 metres des de la Riera d'Argentona, a l'alçada de la rotonda del Mas Costabella. L'objectiu és donar servei d'energia tèrmica i verda al sector. Aquesta nova instal·lació permetrà la connexió a la xarxa del TubVerd a l’escorxador Viñals Soler, situat a polígon industrial d’Argentona.

Aigues de Mataró, gestor de la xarxa, està instal·lant el nou traçat des d'aquest dilluns. Es tracta d'una doble canonada pre-aïllada, una d’anada per l’aigua que transporta l’energia al punt de consum, i la de retorn per l’aigua que ja l’ha descarregada, mantenint contínuament el procés de distribució. La xarxa anirà soterrada amb l’excepció del tram que transcorre pel pont que creua la Riera d’Argentona, que serà aèria pel costat de mar.

Per l’execució de l’obra caldrà actuar en la calçada dels vials i s’afectarà el trànsit rodat. Prèviament es realitzaran desviaments provisionals de trànsit, per alliberar l’espai de l’actuació. En tots els casos es mantindrà permanent el trànsit en servei.

Segons informa Aigües de Mataró, les obres costaran 236.000 euros i són una aposta per l'energia renovable i per la sostenibilitat, en concret en l'àmbit de la producció d'alimentació, ja que es preveu reduir les emissions d'emissions CO2 en un 72%, de l’empresa Viñals Soler. 

TubVerd és una xarxa urbana de distribució de calor i fred mitjançant la circulació d’aigua, a partir de l’energia de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Mataró i del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. Aquesta energia, distribuïda pel Tub Verd a través de canonades enterrades, arriba al teu edifici per a la producció d’aigua calenta sanitària i per a la climatització.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive