Un vídeo i la millora de la web fan d’Open Puig i Cadafalch a Mataró
Un vídeo i la millora de la web fan d’Open Puig i Cadafalch a Mataró

Un vídeo i la millora de la web fan d’Open Puig i Cadafalch a Mataró

L’esdeveniment d’arquitectura es reinventa en temps de Covid, millora el seu aplicatiu i enregistra el vídeo ‘Celebrem el patrimoni de Mataró’

Les 48 Hores Open Puig i Cadafalch se sumen a l’extensa llista d’actes i iniciatives habituals de l’agenda mataronina que la Covid-19 no deixa fer en un any com aquest. Amb els actes públics condicionats per les limitacions, l’Ajuntament ha repensat aquesta cita just en l’any del desè aniversari i ha optat per una doble via per arribar millor a la gent: editar un vídeo que glossa bona part del patrimoni que ha estat protagonista durant les edicions passades i, alhora, millorar la web que en reuneix tota la documentació.

Organitzades per l’Ajuntament de Mataró amb el patrocini d’Aigües de Mataró, l’edició d’enguany de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch es concretarà en dues activitats específiques: la realització d’un vídeo divulgatiu titulat “Celebrem el Patrimoni de Mataró” i la modernització i millora de la presentació i els continguts del portal web www.openpuigicadafalch.cat.

El vídeo de l'Open

Celebrar el Patrimoni

“Celebrem el patrimoni de Mataró”, que és també el títol de la present edició de l’Open, és un vídeo realitzat per Mataró Audiovisual on experts i ciutadans recomanen la visita d’indrets concrets del patrimoni de la ciutat per mostrar la seva riquesa i diversitat, festejant així, malgrat les circumstàncies, la primera dècada de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch. Historiadors, arquitectes, arqueòlegs i d’altres perfils d’experts parlen del Convent de les Caputxines, la Presó, el Col·legi Valldemia, el Cementiri dels Caputxins, la Casa Coll i Regàs, la Casa Capell, la Muralla i torres de defensa, el desviament d’aigües, la vil·la romanda de Torre Llauder, la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria, la Nau Gaudí, la Peixateria, Ciutat Jardí i el Jaciment de Can Fullerachs.

En el vídeo hi ha participat: Alexis Serrano, Montserrat de Torres, Joaquim Graupera, Agàpit Borràs, Joan Amposta, Elisenda Lleonart, Helena Fradera, Joan Giménez Blasco, Joan Miró, Joaquim García, Robert Lleonart, Nicolau Guanyabens, Núria Poch, Pili González – Agápito, Pere Fradera i Imma Bassols.

Pel que fa a la millora del web de les 48 Hores, aquest oferirà 19 itineraris patrimonials i 214 fitxes d’indrets de visita per fer-lo més còmode i assequible als usuaris. El web inclou també informació relativa a les edicions passades de l’Open.

Una mica d’història

L’any 2011 s’organitzava la primera edició de les 48 Hores Open Puig i Cadafalch per donar a conèixer el patrimoni arquitectònic de Mataró, les seves característiques i particularitats i acostar-lo a la ciutadania tot fent evident el potencial del patrimoni com a element de dinamització i posada en valor de la ciutat. Des de llavors, l’objectiu ha estat poder experimentar en pròpia persona i de forma gratuïta, l’arquitectura i el patrimoni de Mataró, reivindicant la figura i l’obra de l’il·lustre arquitecte mataroní i defensor del patrimoni Josep Puig i Cadafalch.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive