Vista de part del sector del Sorrall, on hi ha la finca afectada, des de la Ronda Bellavista
Vista de part del sector del Sorrall, on hi ha la finca afectada, des de la Ronda Bellavista

Victòria judicial de l'Ajuntament de Mataró per una finca del Sorrall

Els propietaris demanaven 22 milions d'euros per l'expropiació dels terrenys però el TSJC ha desestimat la petició

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha posat fi a un litigi de feia 20 anys que enfrontava l'Ajuntament de Mataró amb els propietaris d'uns terrenys del sector del Sorrall. El tribunal ha desestimat desestima la petició de 22 milions d’euros dels propietaris per l'expropiació dels terrenys, i l'Ajuntament finalment pagarà 1,28 milions per l'operació, tal i com es va estipular pel Jurat d'Expropiació de Catalunya l'any 2016.

Es tracta d'un cas que ve de molt lluny i que, en cas d'haver-se resolt a favor dels propietaris, hauria suposat un gravíssim trasbals econòmic per a l'Ajuntament. Tot gira al voltant d'una finca situada a la zona dels garrofers, dins del sector del Sorrall. La finca objecte d’expropiació està situada a tocar del nou dipòsit que construeix Aigües de Mataró i una petita part ocupa la zona d’aparcament de la ronda de la Bellavista.

Segons el relat que en fa l'Ajuntament, l'exporpiació de la finca es va tramitar l'any 2001 a petició dels propietaris d'aquell moment, en base a la qualificació que va rebre com a zona verda en sol urbà segons el Pla General d'Ordenació Municipal, aprovat cinc anys abans. L'expropiació va quedar aturada fins a l'any 2012, quan els nous propietaris, l'empresa Corbaire 15, SL la van reiniciar, ara en el marc de la reordenació del sector del Sorrall. El nou planejament preveia dotar aquesta entrada de la ciutat amb una nova zona comercial i usos terciaris d’aprofitament privat, preservant els espais lliures de garrofers i pinedes propers al Turó de Cerdanyola.

plànol de la finca afectada. Foto: Ajuntament

Plànol de la finca afectada. Foto: Ajuntament

El desacord dels propietaris amb l'operació els va portar a interposar un recurs sobre el planejament, que va quedar paralitzat pels tribunals l'any 2018. Finalment, però, el TSJC ha desestimat la petició de Corbaire 15, que reclamava 22.118.127,27 € pels terrenys. El tribunal considera ajustada la valoració econòmica d’1.285.476,21 € que va fer al 2016 el Jurat d’Expropiació de Catalunya.
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive