El Negrito del Parc, víctima del vandalisme
El Negrito del Parc, víctima del vandalisme

Vandalisme: Pinten de blanc el Negrito del Parc

La popular escultura del Parc Central de Mataró ja ha rebut en el passat atacs de gamberrisme o vandalisme

La popular figura del Negrito del Parc va aparèixer aquest dimarts 15 de setembre amb mitja part de la cara pintada de blanc. La figura, que es troba al centre de la font ornamental homònima al Parc Central de Mataró, ha ser pintada amb un esprai. L’Ajuntament de Mataró té previst de procedir a la neteja en el decurs de la jornada d’avui dimecres.

L'original es conserva al Museu de Mataró

No és el primer cop que la figura del Negrito rep atacs vandàlics. De fet va ser de retruc de l’historial que acumulava la figura, i també de l’estat de conservació i valor de l’original, que la figura que es troba al Parc és una rèplica fidedigna en bronze pintat. El Museu de Mataró conserva l’original, de terracota.

El Negrito, pìntat

La figura, pintada

La figura del Negrito del Parc vol ser un record a una època de la història de Catalunya en que hi ha havia una relació amb el comerç amb Amèrica. Les colonitzacions i els criolls van establir el ric comerç entre catalunya i Amèrica. Representa un noi negre amb barret de palla a una mà i una gàbia de grills a l’altra, vestint camisa blanca, pantalons verds i espardenyes. Cal recordar que l’origen del propì Parc Central mataroní guarda relació amb els ‘indianos’ que van fer fortuna del comerç amb Amèrica. 

Una figura estimada

El Negrito del Parc és una figura simpàtica i estimada a Mataró. Des de l’any 2003 el gegant del Casal d’Avis del propi Parc Central o, el 2018, va ser el motiu escollit per Artur Palomer ‘Pal’ per al disseny de l’etiqueta del Vi Novell dels Cellers de Mataró. El Negrito és una de les imatges icòniques de la ciutat. 

WhatsApp Image 2020 09 16 at 12.26.50 (1)

Com es pot apreciar, han pintat una de les cares del Negrito

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Carmelo Fa 4 dies
Vandalisme i racisme.
Filo Fa 4 dies
cuita que no hagin sigut ells mateixos o individus com tú que justifiquen la delinqüència i que no dieu res del racisme d'aquests delinquents dels Menas amb els ciutadans d'altres races. I de vandalisme i delinqüència d'aquests cada dia i a cada minut a la ciutat. D'això ben calladet ehhh

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive