Foto: Ajuntament de Mataró
Foto: Ajuntament de Mataró

Una nova oportunitat per a joves sense estudis ni feina

Mataró inaugura un centre per a reorientar joves de 16 a 24 anys, entre ells diversos MENA, que no estan escolaritzats i no treballen

Mataró compta amb un nou espai educatiu, anomenat Centre de Noves Oportunitats. Abraça l’àmbit del Maresme i el Vallès i compta amb 402 joves actius entre 16 i 24 anys que no estan escolaritzats i no treballen. Entre ells hi ha 19 menors estrangers sense referents i no acompanyats, els coneguts com a MENA. Tots plegats reben en aquest centre formació en competències bàsiques per retornar al sistema educatiu o bé per afrontar l’entrada al món laboral. La setmana passada les instal·lacions, al carrer Méndez Núñez, es van inaugurar oficialment amb la presència del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i l’alcalde David Bote, entre d’altres autoritats.

El Centre de Noves Oportunitats del Maresme-Vallès acull actualment 402 joves actius entre els 11 punts d’actuació: Mataró, Sant Celoni, Granollers, Barberà del Vallès, Canet de Mar, Arenys de Mar, Masnou, Rubí, Gualba, Sabadell i Terrassa. Les actuacions i programes que desenvolupen s’inscriuen en les iniciatives de la Garantia Juvenil impulsades pel Servei públic d’Ocupació de Catalunya i finançades pel Fons Social Europeu.

Cada alumne és objecte d’un diagnòstic ocupacional i social per definir el pla d’acció que se li implementa, i que es basa en accions professionalitzadores, d’orientació laboral acadèmica i de suport per a l’escolarització i inserció laboral. El programa específic per a MENA, per la seva banda, dona l’oportunitat als menors d’entrar en contacte amb el món educatiu i laboral, compartir noves experiències amb joves que viuen la mateixa situació i fer-se un lloc en una societat totalment nova. Se’ls dona classes de català, coneixement de l’entorn social, cultural i laboral i alfabetització digital, a més de realitzar una aproximació tècnico-professional. El programa es complementa amb visites a empreses per habituar-se a les dinàmiques de les relacions professionals a través de la simulació d’entrevistes de feina. Una vegada finalitzat el programa, els i les joves poden continuar formant-se al Centre de Noves Oportunitats.

Impulsat pel SOC

El Centre de Noves Oportunitats està impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC)  amb el finançament del Fons Social Europeu. Al Maresme es gestiona gràcies a la UTE formada per la Fundació Intermedia i la Fundació Main a través del Centre de Noves Oportunitats (CNO Maresme-Vallès). La Fundació Intermedia facilita l’ocupació i millora professional de les persones, especialment de les que es troben en situacions de vulnerabilitat social i laboral. La Fundació Main promou oportunitats per les persones que viuen situacions de vulnerabilitat i vetlla per la reducció de les desigualtats entre les persones.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive