-
-

Ester Arroyo

Una festa gran i reconeguda per a un petit barri

Alberto Fernández, coordinador de les Festes de Cirera.

 Les festes del barri de Cirera són un gran referent a la ciutat. Els nou dies que dura la festa, el nombre i varietat d’actes, els espectacles i concerts potents i la implicació de molts veïns, fa que aquesta celebració arribi als 29 anys convertida en tota una tradició mataronina. Això ho sap molt bé l’Alberto Fernández, Coordinador de les Festes de Cirera i President de l’Associació de Veïns. “Som entre 30 i 40 persones les que treballem voluntàriament per fer les festes de Cirera. Som un barri petit però la gent se sent molt seva la festa”, explica.

Fernández explica que la generació que va iniciar les festes del barri no ho va tenir fácil. A poc a poc va anar aconseguint cada vegada més suport i gràcies al compromís i la gran quantitat d’hores de dedicació i feina van aconseguir  establir alguns actes que s’han anat fent cada vegada més potents, com és el cas del Cirera Rock, els concerts amb grans artistes com Los Chichos o Bordón 4, la nit de ball, els focs artificials, etc. D’altres, han tingut modificacions per adaptar-se als nous temps, com és l’espectacle de Varietés. “Seguim mantenint aquest show però més moderat, ja que entenem que la festa és per a tothom“, diu l’Alberto. 

Són molts mesos de preparació que culminen en nou dies de festa amb molta diversió, música i entreteniment. 

Com gestiones la teva implicació amb el barri?
Em solen dir que estic boig perquè a més de ser el coordinador de les festes també sóc el President de l’Associació de Veïns, tinc la meva feina, tinc tres fills, estic casat... El truc per portar-ho tot és voler fer-ho.

 Què signifiquen per a tu les festes de Cirera?
Hi ha molta gent que va crear i treballar en les festes de Cirera que m’ha transmès la passió i l’energia per implicar-m’hi. Aquest és un barri on es coneix tothom i hi ha molt sentiment d’orgull per les festes del barri. Per a la gent de Cirera, la seva festa és molt important, és una via d’escapament dels problemes, són uns dies per desconnectar i gaudir. Personalment, destaco que vaig complir un somni l’any passat portant Los Chichos en concert.

Era un somni meu i de molta gent del barri. El problema va ser que molta gent es va quedar fora del concert per la gran quantitat de públic que va venir. Va arribar fins i tot públic de Barcelona a les festes de Cirera. Aquest any tenim un cartell més moderat però per l’any que ve, que celebrarem 30 anys de la festa, potser en preparem alguna de ben grossa, mai se sap. Estem molt bojos i ens agrada la marxa!

 Què li cal a la festa de Cirera?
Sempre necessitem més voluntaris. Molts dels que van començar ja són gent gran i no poden implicar-se tant. També seria genial comptar amb més suport per part de les administracions per fer que el Cirera Rock creixi i es pugui arribar a convertir en un referent de concurs a Mataró, amb més recursos i possibilitats. El més important és que la gent vingui a la festa, que s’ho passi bé i que col·labori tot el que pugui per fer que cada any sigui fantàstic. 

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive