Rosa Maria Ros. Foto: R. G.
Rosa Maria Ros. Foto: R. G.

Un sentiment convertit en reivindicació

Retrat escrit de Rosa Maria Ros. Coordinadora de la ANC a Mataró.

 “Jo sempre he tingut un sentiment independentista”, diu Rosa Maria Ros, coordinadora  de l’Assemblea Nacional Catalana - ANC- a Mataró.  Aquest sentiment es va començar a reforçar quan amb quinze anys va anar a un concert d’Elèctrica Dharma i va sentir que realment era allò el que volia. Des de llavors, sempre ha defensat una Catalunya independent de la resta d’Espanya però no va ser fins els fets de l’1 d’octubre que va començar a participar més activament en el moviment. La seva implicació va fer que alguns companys l’animessin a ser la coordinadora principal de l’ANC a la capital del Maresme i va acabar acceptant. “No estava del tot convençuda però alguns em van dir:  ‘‘va, imagina’t que ets la coordinadora quan siguem independents a Catalunya!...’ i clar, em van conquerir”, explica.

Ara ja fa més d’un any que té aquest càrrec i assegura que no esperava tenir tanta feina perquè quan va començar no pensava que la situació seria la que es viu actualment. Compagina les seves tasques i implicació amb la seva rutina diària, i reconeix que a vegades no és fàcil, especialment perquè treballa com a odontòloga a temps complet i té la seva pròpia clínica dental a Mataró que ha de gestionar.  Així i tot, la seva convicció amb la causa independentista fa que tregui energia i segueixi al capdavant. 

Per què t’has involucrat més amb el tema de la independència de Catalunya en els darrers anys? 
Sempre he estat independentista i el meu entorn també ho és. Per mi és un tema de sentiment, i d’idees, que s’han reforçat més en els darrers anys  amb tot el que està passant. Tenies una idea i una il·lusió i et trobes amb situacions i injustícies que et fan bullir la sang. Com a coordinadora, junt amb la resta de membres del grup, fem reunions quan podem, a vegades a quarts de deu del vespre, els caps de setmana...  Últimament amb tot el que està passant, ens reunim gairebé cada dia i personalment és estrany el dia que no tingui alguna cosa per fer, ja sigui reunions, contestar correus, gestionar coses... Per sort tenim un bon equip, estem tots molt ben coordinats i cadascú té el seu paper i les seves tasques assignades. 

Com veus personalment tot el que està passant? 
El que veig és que això ja no té marxa enrere, ja no es pot reconduir. Jo sempre ho veig com una parella on com a mínim un dels dos no vol continuar junts i tens a l’altre que va estirant. No m’agrada certes situacions que hem viscut aquestes setmanes, jo crec que haurem d’acabar o amb una DUI (declaració unilateral d’independència) o amb unes eleccions. Com a independentista, sortiria i implementaria la DUI que tenim guardada. Per mi seria l’ideal. Però no sé si el govern està preparat. I sinó, unes eleccions.

Creus que Catalunya serà independent a curt termini?
Jo hi confio i, evidentment, no sóc política però vam veure el poder de la gent a les marxes de fa uns dies i  va ser d’un potencial brutal.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive