-
-

J. V.

Un espai de treball compartit

El TecnoCampus ofereix l'espai Coworking, un despatx compartit per a professionals autoocupat

Entre els espais que el TecnoCampus ofereix als emprenedors, n’hi ha un d’especialment pensat per a professionals independents. Es tracta de l’espai Coworking, un despatx compartit on es fomenta la col·laboració, la comunitat i el networking. Aquest espai, amb capacitat fins a sis professionals, està especialment pensat per a projectes d’autoocupació, empreses impulsades i integrades per una sola persona que, enlloc de treballar des de casa, prefereix instal•lar-se en un entorn empresarial com el que ofereix el TecnoCampus.

Físicament, es tracta d’un gran despatx amb sis taules individuals, cadascuna de les quals està destinada a projectes empresarials diferents independents entre sí. Els professionals assumeixen conjuntament les despeses, poden compartir els seus proveïdors i poden arribar a col•laborar entre elles a nivell empresarial. El lloguer resulta més econòmic que si s’instal•lessin per compte propi i, a més hi va inclòs el servei d’impressora. A banda, es poden fer ús dels espais comuns de la Incubadora d’empreses, com ara les sales de reunions o l’espai office, i gaudir dels avantatges de la xarxa TecnoCampus. 

A l’espai Coworking, a diferència del criteri general que regeix el funcionament de la Incubadora d’empreses, s’hi poden instal•lar tant projectes de nova creació com professionals amb trajectòries ja consolidades. Aquest darrer és el cas de la majoria d’empreses que treballen avui en aquest despatx. Actualment a l’espai Coworking hi ha instal•lades quatre empreses: Solveris, la consulta en l’àmbit de l’enginyeria que porta Pere Guevara; l’agència de comunicació Setting que dirigeix Elvira Garcia; el portal especialitzat en ciclisme bcicling que gestiona Laia Salvador; i la Comercial Sepiña, l’empresa d’Isabel Sepiña especialitzada en productes i accessoris per a farmàcies. Són quatre exemples d’emprenedoria i també d’autoocupació, de professionals que, després de diverses experiències laborals, van decidir establir-se per compte propi.

Laia Salvador, responsable de bcicling, és la usuària més veterana de l’espai Coworking. S’hi va instal•lar fa un any i mig, quan el Centre de Negocis del Maresme on estava llavors es va desmantellar. Comercial de roba esportiva, Salvador va trobar al TecnoCampus el contacte que li va donar la idea per impulsar el projecte de bcicling. Elvira Garcia fa dos anys que és autònoma i durant molt de temps va treballar a casa, fins que va descobrir l’espai Coworking. “Té bones instal•lacions i condicions, i tens serveis com ara la recepció o les sales de reunions que permeten donar bona imatge”, destaca aquesta periodista. El seu cas és similar al d’Isabel Sepiña, que després de treballar un temps a Barcelona, va trobar al TecnoCampus un espai propici per a la seva activitat. Pere Guevara va decidir a muntar Solveris després de molts anys d’experiència en el sector de l’enginyeria. Va crear la seva empresa amb l’ajuda del TecnoCampus i va intentar optar a una plaça a la Incubadora, quan va veure que el seu projecte encaixava més dins la filosofia “monolloc” de l’espai Coworking.

Tots ells coincideixen en les avantatges d’aquest espai. Un bon preu, una col•laboració que permet reduir costos, una bona ubicació i instal·lacions que permeten donar una imatge d’empresa, la creació de sinèrgies i cooperació entre els diferents professionals i el suport professional i personal entre ells. “Els primers anys d’un emprenedor són com la travessia del desert, et sents molt sol. Aquí, això es redueix als mínims”, valora Garcia.










Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive