Signatura de l'acord entre PSC i En Comú Podem. Foto: R. Gallofré
Signatura de l'acord entre PSC i En Comú Podem. Foto: R. Gallofré

Ester Arroyo

Un acord "pel futur de Mataró"

PSC i en Comú Podem Mataró signen el pacte per constituir un govern municipal conjunt

David Bote i Sergi Morales han comparegut aquest dissabte abans de la sessió del Ple d’Investidura per anunciar i signar l’acord per constituir un govern municipal. Amb aquesta unió, els socialistes i els comuns aconsegueixen formar majoria absoluta a l’Ajuntament. Una estratègia que beneficia als dos partits polítics, ja que “compartim moltes idees i punts en els programes electorals”, ha assegurat David Bote. Fet que els apropa i els facilita “crear un govern estable per fer projectes de futur per a la ciutat”. 

Tot i haver arribat a un acord, batejat com “Un futur per a Mataró”, expliquen que encara han de treballar en l’organigrama i l’estructura del nou govern municipal, un anàlisi que esperen tenir clar la propera setmana. Per tant de moment es desconeix la distribució de carteres i el nombre d'àrees que controlarà En Comú Podem. Cal recordar que la diferència de representació entre els dos partits és molt gran: PSC va assolir 13 regidors el passat 26-M, mentre que En Comú Podem tan sols 2. La suma de 15 dota al govern conjunt de majoria absoluta. 

David Bote: "Ens declarem catalanistes, feministes, ecologistes i municipalistes convençuts”

David Bote ha assegurat que les dues formacions que lideraran el govern es declaren "catalanistes, feministes, ecologistes i municipalistes convençuts”. Aquest acord i relació entre els dos partits a Mataró té precedents que trobem a l’entesa per uns pressupostos socials que van signar el 2018 per l’aprovació del pressupost vigent. Ambdós partits destaquen la importància de l’augment de participació que hi ha hagut a les darreres eleccions municipals. Sergi Morales ha assegurat que “tenim un govern lliure de partits xenòfobs i radicals, fet que facilitarà treballar a la ciutat. Comptem amb un consistori clarament d’esquerres que esperem que permeti desenvolupar grans projectes estratègics i de ciutat en clau progressista”.

Els principals àmbits de treball

Amb la convicció que Mataró és una ciutat amb futur, els dos partits han destacat algunes prioritats sobre les quals cal treballar. Entre elles una visió estratègica per a la capital de la comarca, fer emfàssi en l’economia i la creació de llocs de treball estables i de qualitat, fer que Mataró sigui un municipi amb drets i justícia social (en el qual s’inclou desenvolupar un pla local d’habitatge o treballar pel dret a la igualtat i el feminisme, entre altres), fer que sigui un territori d’oportunitats, amb un model de desenvolupament sostenible, amb carrers segurs i amb una política transparent que cooperi amb les entitats i associacions i escolti als ciutadans.

Sergi Morales: “Tenim un govern lliure de partits xenòfobs i radicals, fet que facilitarà treballar a la ciutat"

David Bote ha afegit en aquest sentit que. “Volem seguir treballant per preservar les oportunitats i dignitat de les persones més afectades per la crisi”. Morales, per la seva banda, ha apuntat que "la intenció és que en els propers tres mesos puguem elaborar un programa de govern i des d’En Comú Podem Mataró. Hem valorat quina és la manera quina és la forma que podem ser més útils a la nostra ciutat i hen arribat a la conclusió unànime a la nostra assemblea que la millor manera és donar suport al partit socialista i a en David Bote”.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive