-
-

Un 50% dels comerços del Maresme han seguit la vaga del 18-O

A Catalunya ha estat la vaga més seguida que es recorda.

La patronal del comerç de Catalunya PIMEComerç assegura que aquest divendres hi ha hagut més comerços tancats que en anteriors vagues generals. Al Maresme el seguiment de la vaga ha estat del 50%, així que un de cada dos establiments han tancat. La FAGEM ja va reclamar diàleg i acció política tot recordant que la sentència i els aldarulls no afavorien a l'activitat econòmica de la zona ni de Catalunya.

Per territoris, els que han registrat un seguiment superior han sigut Girona i Terres de l’Ebre, amb un 80% dels comerços que han abaixat la persiana, i en algunes poblacions el tancament ha sigut del 90%; a Lleida entre un 60% i un 90% dels comerços han tancat. A la ciutat de Barcelona la patronal ha registrat un tancament de comerços del 50-60%, tret de les activitats de restauració, establiments de conveniència i basars; així com cadenes de supermercats que sí que han obert. A Tarragona capital entre un 70% i un 90% dels negocis han tancat, mentre que al centre de Reus ha tancat el 90% del comerç. PIMEComerç preveu que la majoria de comerços avancin la seva hora de clausura habitual. El bloqueig del trànsit de carrers i carreteres ha obstaculitzat la normal mobilitat en tot el territori de Catalunya.

Al Vallès Occidental el seguiment ha oscil·lat entre un 20% i un 70%, ; i al Vallès Oriental entre un 20% i un 50%, excepte en poblacions com Granollers que el seguiment ha sigut més elevat, arribant al 80%. Al Baix Llobregat els principals eixos comercials de les ciutats d’aquesta comarca han tancat entre un 20% i un 60%.

En un comunicat, el president de PIMEComerç, Àlex Goñi, ha demanat "civisme" en les mobilitzacions que s'han convocat aquest divendres per tal de no perjudicar "més" els negocis i ha reiterat el "rebuig absolut a la violència". Des de PIMEComerç, s'ha reclamat un acord entre les institucions catalana i espanyola per rebaixar el "clima de tensió".

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive