L’UCI de l’Hospital de Mataró manté un número elevat d'ingressos per Covid. Foto: Jordi Pujolar
L’UCI de l’Hospital de Mataró manté un número elevat d'ingressos per Covid. Foto: Jordi Pujolar

L'UCI de l'Hospital de Mataró no es buida i fa témer una nova situació crítica si hi ha quarta onada

La situació a l'Hospital de Mataró pel fa a ingressos per Covid és molt millor que fa dos mesos però 18 dels 22 llits de l'UCI es mantenen ocupats

La situació a l'Hospital de Mataró pel que fa als ingressats amb Covid és molt millor que la que es registrava ara fa un parell de mesos, en plena tercera onada post-Nadal. Però això no implica que no sigui problemàtica, en especial quan ens fixem en l'UCI. El nombre de malalts crítics amb coronavirus segueix sent elevat, i això preocupa en cas que es produeixi la temuda quarta onada després de Setmana Santa, ja que el risc que l'UCI es col·lapsi segueix molt present. 

L'Hospital de Mataró, a data d'ahir dimarts dia 30, comptava amb un total de 15 pacients Covid ingressats a planta. A banda, hi ha un total de 13 pacients amb Coronavirus estan ingressats a l'UCI. Per tant, del total de 28 pacients que tenen el virus i són a l'hospital, gairebé la meitat es troben en situació greu o crítica. 

A més, hi ha cinc pacients més ingressats a l'UCI per motius no vinculats a la Covid. Això implica que 18 dels 22 llits de què disposa la unitat estan ocupats. Unes xifres que no són pas exclusives de l'hospital mataroní sinó que es repeteixen a la majoria dels hospitals catalans, i que fan pensar que la unitat de cures intensives pot patir molt si hi ha la quarta onada. Les autoritats sanitàries la donen gairebé per assegurada amb la relaxació de les restriccions anti-Covid i la mobilitat i interacció social que es viurà durant la Setmana Santa. El temor a que es repeteixin els esquemes viscuts per Nadal fan pensar en una pressió excessiva a les unitats de cures intensives i un risc de col·lapse. 

Infermeres a la UCI B de l'Hospital de Mataró. Salut. Foto: Jordi Pujolar

Infermeres a la UCI B de l'Hospital de Mataró. Salut. Foto: Jordi Pujolar

La diferència respecte a les primeres setmanes de l'any és que, malgrat que el ritme de vacunació està sent més lent del que es preveia, s'ha vacunat part de la població de més risc, com ara la gent gran de les residències, els majors de 80 anys i part del col·lectiu entre 60 i 65, a banda dels professionals sanitaris i altre personal essencial. Quelcom que hauria de reduir el nombre de casos greus de Covid si es disparen els contagis. 

En aquest sentit, es preveu que, pel fet que els col·lectius de risc estan majoritàriament vacuants, el percentatge de gent que ingressa a l'UCI amb possibilitats de sobreviure sigui molt superior al que ingressa amb poques probabilitats de fer-ho. Això comportarà que les estades a l'UCI siguin més llargues, de cara a la recuperació d'aquests pacients, i per tant la necessitat de llits per a crítics sigui major.   

Al conjunt de Catalunya, a data de 31 de març, hi ha 1.498 pacients ingressats als hospitals, 24 més que en el balanç anterior, i 411 persones a l'UCI, les mateixes que fa 24 hores.

 

Arxivat a:

Comentaris (4)

Geoffrey Fa 1 mes
Sadly, the European culture is ,,I don't care about other people just so long as I'm alright. See it every day, dogs shit on other peoples door step, parking in other people entrance....e bikes with two people, e bikes on pavements.. Etc.
Audrey Fa 1 mes
Tanqueu les escoles si augmenten les xifres, ja que els joves com tots els nens adults són els que es troben als hospitals ara i contaminen el seu recorregut, tanquen les galeries de llocs tancats Els hospitals públics espanyols estan moralment esgotats Tots som responsables d'altres persones La policia i aquestes persones esgotades com nosaltres que tenim famílies 🙌
Audre Fa 1 mes
Al virus li agraden les festes, les reunions familiars i es besen les mans des de la suor, que és l’orina, ja que som un bacteri. Qui tenim la clau, mantenim les distàncies deixem de ser irresponsables. Porteu-vos la màscara FP2 a casa per fer un esforç per no perdre la nostra economia. a la fallida de l’estat europeu. Podem estar units per protegir les nostres famílies, els nostres fills, néts, avis, per recuperar les nostres vides al juliol 🙏
Audrey Fa 1 mes
No entenc per què la Pasqua s'ha convertit en el partit imprescindible durant 1 anys, els polítics ens parlen sobre els viatges de vacances. Tot i que hauran d'haver estat confinats a vacunar i estem en fallida, tots estem tancant per trencar el virus mutant que la disminució és la calor que junts podem acabar amb aquesta pandèmia perquè la clau és la mort 💀

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive