Mataró ja té una platja per a gossos.
Mataró ja té una platja per a gossos.

Redacció

Unes trenta persones reclamen a Mataró l’accés amb gossos a totes les platges

El Partit Animalista Contra el Maltractament Animal va liderar la convocatòria

“L’objectiu final, potser utòpic, és que els animals tinguin reconegut l’accés a les platges i als espais naturals de tot el país amb els mateixos drets que les persones.” Són paraules del portaveu de PACMA Catalunya, David Martínez, que aquest diumenge havia convocat una concentració al costat de la platja del Varador per copsar el suport social a les seves iniciatives. Unes 30 persones van secundar la concentració, xifra que el propi Martínez considera “positiva, tenint en compte l’època de l’any en la qual ens trobem.”

PACMA demana que els animals tinguin reconegut l’accés als espais naturals, no només els gossos i no només en determinades zones habilitades com algunes platges, en la mateixa mesura que les persones poden gaudir d’aquestes ubicacions a l’aire lliure. David Martínez detalla, de totes maneres, que en cap cas demanarien carta blanca per accedir a determinats espais naturals protegits que les persones també tenen el deure de cuidar. En aquest sentit, el partit animalista centra la seva reclamació en els espais, com les platges, que les persones poden gaudir amb plena llibertat: “A la comarca hi ha 25.000 gossos censats i només tenen habilitats 8 espais en 54 platges de tot el litoral maresmenc.” Xifres insuficients, a ulls d’aquest partit.

Martínez celebra que a Mataró s’hagin destinat 1.000m2 de la platja de Ponent a l’ús dels gossos, però considera que cal anar molt més enllà. És per això que el seu partit està ultimant un document on recull la totalitat de les seves demandes i que en els propers dies entregaran al Consell Comarcal del Maresme. La intenció és que aquesta administració insti als ajuntaments de la comarca a promoure la llibertat dels animals a tots els espais públics naturals.  

 

 

Comentaris (11)

anonimus Fa 1 mes
Les hacen una playa para ellos y ahora la quieren toda. No te...! Pues no, que apechugen con sus perritos, que los otros ya nos tragamos sus olores, caca... y sus ladridos a todas horas sin que los amos les digan nada ni les hagan callar.
Jaume Subirà i Güell Fa 2 mesos
Entenc molt be aquesta petició de les persones que son responsables amb les seves mascotes.Pero no es factible ja que si els observem, es el gos qui dirigeix on anar, es a dir es la mascota qui treu a passejar l'amo, nomes cal veure les façanes de les cases, els fanals de llum, els xanfrans, els ajardinats... fan fastic de pixats i ja no diguem les caques que s'han de sortejar pels carrers. Mestre no siguin responsables de les mascotes, No s'hi pot d'onar llum verda. Jaume Subirà
Quique Fa 2 mesos
¿Es necesario llevar un perro a la playa?. ¿Los que no queremos máscotas tenemos que compartir espacio con ellas en un espacio como la playa?. Estamos llegando a un extremo con los animales que van a tener más derechos que las personas. Ya tienen una playa en Mataró donde ir con sus perros, si sus dueños quieren pisar mierdas allá ellos. Nosotros tenemos el mismo derecho a reclamar playas libres de animales, de pelos, y de excrementos.
Blanca Fa 2 mesos
Una Platje de 1.000m? Sense una valla perquè en vagin els gossos a la carretera? Alba uns pals ensurrats pq es trenquin pates i cames? I la valla del costat de tela caiguda agafada amb una valla del ayto? Y una dutxa que no treu no la sorra ni el aigua als gossos? Es ina merda? I quan ha costat?
Geoffrey Fa 2 mesos
The evolution of mataro is a disgrace to human hygiene, the experts have already said people are living too close to animals..... Plus they are living like animals, except other animals treat other animals better. Just look around, over weight dogs, over fed dogs, unclean dogs.no medical treatment for dogs/ unregistered dogs......
Tothom te part de raó Fa 2 mesos
30 a favor de l'accés dels gossos a les platges i aprox 100.000 que no ho volem, i no pel fet demanat, si no per la irresponsabilitat i deixadesa de la majoria dels mal anomenats amos que ni tenen cura adequada de l'animal, que només l'han "comprat" per satisfer un capritx consumista, ni és comporten de manera responsable amb la resta de veïns, als quals no tenen per que agradar-nos les seves mascotes.
Mariona Fa 2 mesos
Si me parece perfecto, siempre y cuando los dueños dejen de ser guarros y recojan la caca del perro... Mataro da asco de tanta porqueria en las calles parece que debemos caminar dando saltos. Mataro la capital de la caca y de los menas ... y no la del maresme. Solo unos pocos son cultos y tienen mascota con responsabilidad...
Alex Fa 2 mesos
Censats 25.000 gossos potser peró no crec que el 100% els portin a la platja. I a més si no acotem la platja per zones d us, aleshores els que fem nudisme, també podrem fer-ho a qualsevol lloc. Per exemple al costat de families amb nens? No es pot tenir tot en aquesta vida.
Vei de Mataró Fa 2 mesos
Nomes ens faltava aixo, entenc molt be que les persones responsables amb les seves mascotes vulguin tenir mes espai per disfrutar amb ells, pero abans de donar tot aixo jo demanaria mes responsabilitats a tots els que embruten la nostra ciutat i no respecten els espais publics. Per la meva part no estic disposat a compartir la meva platja amb les caques dels gossos i amb la gran quantitat de irresponsables que els acompañen, estic fart de caminar per Mataro esquivant caca de gos.
Leatherface Fa 2 mesos
Dentro de poco habrá más menas que mascotas.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive