Treballadores de la Fundació Daina en manifestació davant l'Ajuntament de Mataró. Foto: CGT
Notícies relacionades
Treballadores de la Fundació Daina en manifestació davant l'Ajuntament de Mataró. Foto: CGT

Treballadors de la Fundació Daina denuncien males condicions laborals

Els empleats de la Fundació, impulsada per la Protectora de Mataró, es manifesten davant l'Ajuntament de Mataró per denunciar que es vulneren els seus drets

Els treballadors i treballadores de la Fundació Daina, ens creat per la Societat Protectora d’Animals de Mataró van manifestar-se dijous passat, dia 11, davant l'Ajuntament de Mataró per denunciar "la mala gestió" de la cura dels empleats de l'entitat, a càrrec del Patronat de la Fundació Daina i des de la Junta directiva de la Protectora. Des de la Fundació no entren a valorar els fets.

Segons expliquen des de la secció sindical de la Fundació Daina, arran de l'aprovació d'un nou patronat per la junta directiva de la SPAM, s’estan donant "situacions inaudites", com ara que "no tenim dret al desacord amb la direcció i no tenim dret a reclamar les millores salarials que ens corresponen". Denuncien, en canvi, que "a les noves incorporacions de personal, se’ls hi fan totes les concessions". 

En el comunicat, els treballadors asseguren que les entitats que tenen com a missió cuidar els animals i vetllar per la seva protecció i els seus drets, "no poden desprotegir ni desatendre els drets de les persones treballadores que cuiden als animals". Afirmen que les empleades han donat suport durant anys als dos organismes per ajudar-los a recuperar-se d'una situació econòmica "delicada", treballant hores extra i amb pocs recursos sense queixes ni reclamacions. 

Un gat al refugi de Cal Pilé. Foto: Sergo Ruiz
Un gat al refugi de Cal Pilé. Foto: Sergo Ruiz

Fa mesos, però, que denuncien que les condicions han empitjorat. "L’acomiadament d’una de les veterinàries ja és el segon que es dona per causes que no tenen res a veure amb la professionalitat dels treballadors ni amb la seva entrega als animals, sinó amb desafinitats amb les persones que dirigeixen les entitats", afirmen en el comunicat. Segons la secció sindical,  són ja 4 cuidadores i una veterinària les que han marxat voluntàriament de la Fundació per no estar d’acord amb els valors de la nova direcció.

"Tenim a companyes de baixa per ansietat, i les treballadores ens sentim desprotegides i amb por a ser sancionades o acomiadades per qualsevol motiu que res té a veure amb la nostra feina ni amb la nostra estima pels animals", reblen en el text, on afegeixen que aquests acomiadaments i baixes també són un greuge contra els animals. "Costen recursos que haurien d’anar destinats als gossos i gats", assenyalen. Per tot plegat, van demanar a l'Ajuntament de Mataró i la resta de consistoris que treballen a la Fundació Daina que no permetin que aquesta entitat no garanteixi els drets laborals ni reprimeixi la llibertat sindical. 

Fv4REB6XoAArGiN (1)

Manifestació davant de l'Ajuntament. Foto: CGT

Consultada per Capgròs, la direcció de la Fundació Daina ha preferit no entrar a valorar el conflicte laboral, ja que com a tal consideren que ja es resoldrà als jutjats. La Fundació Daina va ser creada l'any 2010 per la Protectora de Mataró. Actualment gestiona centres d’acollida per animals abandonats i perduts, en concret els de Cal Pilé de Mataró, el CAAC del Barcelonès a Badalona i el Refugi de Cabrils. També compten amb instal·lacions veterinàries per a animals abandonats, situades al carrer Sant Cugat de Mataró. A banda, gestionen colònies de gats als carrers, promouen projectes educatius i formacions, i assessoren ajuntaments i altres administracions públiques en matèria de benestar animal.

 

Comentaris (3)

Veronica Gimenez Fa 4 mesos
Ara mes de la meitat de la plantilla (que som molts) treballem desanimats, preocupats i sota presió, pels meravellosos canvis que ha realitzat la nova direcció.
Veronica Gimenez Fa 4 mesos
Molt valent el teu comentari, senyor/a anònima. Suposo que per a poder dir tot això has d'estar dins de la fundació i creure en això, perquè sinó, has estat molt mal informat. Les treballadores de les quals parles, les meves companyes, fan un treball exemplar. Si amb "acomodades" et refereixes a treballar en un ambient de companyerisme, no tòxic, havent-hi comunicació entre elles, on fluïa el treball, etc etc. doncs SI, just el contrari que ara, amb aquesta tan "bona" nova dirrecció.
Anònim Fa 4 mesos
Aquestes "treballadores" feien males pràctiques i estaven molt acomodades. Ara que hi ha una bona nova direcció i s'han corregit moltes coses, els ha fet mal.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive