Rosendo en el seu lloc de treball.
Rosendo en el seu lloc de treball.

Silvia Ruiz

Traient tot el suc al peix i marisc maresmenc

Retrat escrit a Rosendo Vidal, una vida a la cuina.

Rosendo Vidal és el cuiner del restaurant Can Rosendo, un dels establiments més emblemàtics del Port de Mataró que aquest mes celebra el seu 20 aniversari. El seu primer contacte amb el món de la cuina va arribar molt aviat. “Porto 52 anys en el món de la cuina. Vaig començar als 14 com a aprenent en un hotel de Caldetes i allà vaig estar durant 8 anys fins que vaig haver d’anar a la mili. Primer fent els esmorzars, després entrava a la cuina i allà dia a dia vaig anar aprenent, primer amb els menjars freds i després amb el foc”. Durant el servei militar va exercir a un hotel de Barcelona, el Diplomàtic, i després vaig passar a treballar a llocs com Vilassar, Arenys de Mar i Llavaneres. Ara, amb 66 anys, Rosendo continua al seu restaurant amb l’ajuda de la família. La seva especialitat és el peix i el marisc. Els aliments frescs i la seva cura a l’hora de cuinar-los li han fet guanyar-se una clientela fidel. “El futur del restaurant és tal com anem: senzillesa i bon peix és el que agrada i atrau els clients”, afirma.

Com neix i creix Can Rosendo?
Ara fa 20 anys que vam muntar Can Rosendo. Des dels inicis i fins ara hem evolucionat una mica com tot, per no quedar-nos estancats. Cada vegada tens més experiència i no ens queixem de com ens ha anat. A més, amb la crisi els restaurants fan menús diaris però nosaltres no hem canviat en aquest sentit. Hem mantingut els plats i ho hem fet per seguir amb la qualitat de la nostra cuina. Encara que no fem menús, no ens passem amb els preus, i això és el que agrada, que tenim una qualitat-preu molt compensada. 

Com ha evolucionat el món de la cuina i la restauració?
Ha evolucionat moltíssim i encara continuarà fent-ho. Cada cop hi ha més cuiners bons, de categoria i amb estrelles que premien la seva cuina. Han canviat molt els paladars i també les tècniques i les maneres de fer a la cuina. Cada vegada és tot molt més modern i hi ha més innovació en el sector. Encara que ens mantenim en allò clàssic,  tot ve modern i nou. Això nosaltres ho hem notat molt, tot i que som més tradicionals. 

Com definiria el peix i el marisc del Maresme?
Té moltes virtuts. El més important és la seva qualitat, és un peix bo que es vigila i es cuida molt. Aquesta és la seva importància. Al nostre voltant hi ha molt bon peix amb una qualitat molt bona que podem trobar a llocs com la Port d’Arenys de Mar, Caldes d’Estrac i tota la costa del Maresme, o també a zones com Blanes. És un peix fresc i de proximitat, ben cuidat i on influeix molt la manera de tractar-lo. 

Com s’ha de cuidar un bon peix?
Els dos factors més importants és que sigui fresc i al punt. Ni molt fet ni poc, al punt és el millor. I, per descomptat, tractar-ho bé. A l’hora de cuinar n’hi ha moltes maneres de fer que depenen de quin tipus de plat es cuina, del gust del xef i del que et demana el client. El més bo és aquell fresc i senzill, sense complicar-se massa amb salses o molts complements. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive