Tornada a l'escola: Comença un curs "més normal". Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Tornada a l'escola: Comença un curs "més normal". Foto: R.Gallofré

Tornada a l'escola: Comença un curs "més normal"

La flexibilització de les mesures Covid respecte al curs anterior marca el retorn a les aules dels estudiants

Comença un nou curs escolar, les aules es tornen a omplir, el garbuix al voltant dels centres a les hores d’entrada i sortida tornarà a ser evident, alumnes, docents i famílies tornen a la rutina dels propers mesos… i la Covid segueix sent-hi, però hi és una mica menys. Tothom coincideix que el més destacat del curs que comença és que serà “més normal” en el sentit d’assemblar-se una mica més al que era la normalitat educativa abans del març del 2020 i mirar d’oblidar algunes de les mesures més estrictes que van marcar l’històric curs que va acabar el juny passat. Sembla que hagi passat molt i tan sols ha estat un estiu, unes vacances. Dilluns dia 13 és el dia de sant tornem-hi. 

La normalització de la situació, bo i estar encara en plena pandèmia, ha de permetre a les escoles i als seus protagonistes (alumnes i professorat) de respirar una mica més, i mai millor dit. Tot i que la tornada a les classes i la recuperació plena de la presencialitat manté amb l’ai al cor a les autoritats sanitàries per si pot propiciar repunts en l’afectació de casos (més moviment, més interactuació, més hores plegats…. són factors de risc evidents) en el ritual de cada dia de dilluns a divendres s’hi notarà que la situació és millor. Ja no s’ha de prendre la temperatura a les portes i es flexibilitzen els protocols d’accés. Als patis es poden barrejar grups bombolla i quan no es barregin o quan es faci esport la mascareta podrà decaure. Es tornaran a veure somriures a l’escola.

Menys confinaments obligats si s’està vacunat, més marge de maniobra (com poder-se dutxar després d’educació física) o respecte les activitats i colònies són altres novetats que arrodoneixen aquesta sensació de “major normalitat”. No són pas poc els docents i membres d’equips directius que ho perceben com un “retorn a l’educació” després d’un any amb massa esforços i maldecaps destinats en elements externs a la formació.

A tot això cal afegir-hi el paper clau que ha tingut l’educació en tot aquest temps, el paper indispensable que fa l’escola a la societat, la importància de cada tornada a començar. 18.442 alumnes comencen curs a Mataró (que poden ser més, gràcies a la matrícula viva) de manera que la notícia que tot torni a començar afectar amb el nou curs afecta i es fa notar a la majoria de famílies. Que sigui un bon curs. 

Les principals mesures

 • Organització de l’alumnat en grups bombolla, com l’any passat
 • Ús de la mascareta obligatòria a partir de primària, la higiene de mans o les pautes de ventilació
 • Relaxació dels protocols als patis: es podran reunir els alumnes d’un mateix grup bombolla sense mascareta (N’han de portar si interactuen amb un altre grup)
 • Tots els alumnes amb pauta completa de vacunació no s’hauran d’aïllar encara que siguin contacte estret
 • Alumnes no vacunats hauran de fer quarantena a casa i seguir les classes telemàticament
 • Mateixos protocols que el curs passat a menjadors, transport escolar i colònies
 • Es flexibilitza les entrades dels familiars: poden entrar als centres i acompanyar els infants a l’aula
 • Es poden celebrar reunions amb les famílies 
 • No caldrà prendre la temperatura als estudiants, però es mantenen entrades i sortides esglaonades. 
 • Activitats extraescolars estan permeses amb un màxim d’entre 10 i 15 alumnes.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive