El TecnoCampus ha impulsat una nova càtedra, en aquesta ocasió vinculada a l'Economia Circular i la Sostenibilitat. Se suma a les dues altres càtedres universitat-empresa que ja existeixen al parc mataroní, la d'Envelliment i Qualitat de Vida i en Economia Social i Cooperativa. L'àmbit de l'economia circular és estratègic a Mataró, amb projectes com el parc que es construirà al polígon Mata-Rocafonda, i el TecnoCampus s'hi suma amb força.
El passat 5 de febrer es va presentar la Càtedra d'Economia Circular i Sostenibilitat, que neix de l’impuls dels dos patrons: Aigües de Mataró –companyia pública de l’Ajuntament de Mataró- i el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme. Sònia Llorens és la directora de la càtedra, que vol aportar els mitjans acadèmics per a la investigació, la formació, la transferència tecnològica i la divulgació que permetin formar i donar poder als agents impulsors del canvi cap a aquest nou model més sostenible.
Segons Llorens, “es pot concloure que el nostre model de consum és absolutament insostenible, i requereix actuar de manera urgent cap a noves formes de producció i consum". La directora de la càtedra considera que "en la implementació de l'economia circular hem de reincorporar patrons de comportament del passat i aplicar-hi les noves tecnologies, a més d’involucrar-hi societat, les entitats públiques i la indústria".
Durant la presentació també van intervenir el president del Consell d'Administració d'Aigües de Mataró i president del consell de direcció de la càtedra, Manuel Mas, va remarcar que va remarcar que la càtedra respon a una evolució de la societat per buscar nous mecanismes de sostenibilitat. Carles Salesa, director tècnic de el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, va apuntar, per la seva banda, que “en els més de 30 anys d'experiència hem aconseguit que la marca Mataró-Maresme s'hagi convertit en una marca referent i de prestigi en l'àmbit dels residus”.
Comentaris