Alumnes de l'Escola Municipal de Música. Foto: arxiu
Alumnes de l'Escola Municipal de Música. Foto: arxiu

Mesures preventives pel coronavirus: suspenen les classes a l'Aula de Teatre i l'Escola de Música

L'Ajuntament de Mataró també ha decidit ajornar la Nit de l'Esport, entre les mesures per frenar l'epidèmia del coronavirus

L’Ajuntament de Mataró ha anunciat aquest dimecres un seguit de mesures que establirà a la ciutat a partir de dijous, dia 12 de cara a evitar la propagació del coronavirus, seguint el dictamen de la Generalitat. Es veuran afectats esdeveniments com la Nit de l'Esport, que queda posposada, o les classes a l'Escola de Música i l'Aula de Teatre, que s'anul·len. 

El consistori ha activat aquest dimecres en fase de prealerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipal a causa de l'epidèmia, i es manté en contacte amb els responsables sanitaris i s’ha constituït un Comitè de seguiment per valorar la situació. A data d'avui no es té constància de cap cas diagnosticat de coronavirus que afecti a persones residents a Mataró.

Mesures contra l'epidèmia del coronavirus

El comitè de seguiment ha adoptat les següents mesures preventives, d'acord amb el que s'ha establert aquest dimecres per part del Govern de la Generalitat.  Es poden consultar totes al detall en aquest enllaç.

 • En primer lloc, se suspenen o ajornen a partir d'aquest dijous, dia 12, totes les activitats d’oci, culturals i religioses que impliquin una concentració superior a 1.000 persones.Qualsevol altra activitat que comporti una assistència inferior a 1.000 persones es podrà celebrar, però només si s’ocupa un terç de l’aforament autoritzat. En aquest sentit, ja s’ha decidit l’ajornament de la Nit de l’Esport, que havia de celebrar-se el divendres 13. 
 • Pel que fa als esdeveniments esportius, els que no s'hagin anul·lat prèviament s’hauran de fer a porta tancada. Queden al marge d’aquesta restricció els esdeveniments on participin menors d’edat, que podran estar acompanyats per adults.
 • En l'àmbit de les extraescolars, el departament d'Educació ha instat a suspendre aquelles activitats que organitzin el centres educatius que no siguin lectives o curriculars, que es facin fora del centre i que impliquin professorat i alumnat de diversos centres a la vegada. Seguint aquests criteris, l’Ajuntament ha decidit suspendre a partir de dijous les classes de l’Escola Municipal de Música de Mataró i de l’Aula de Teatre. De moment no hi ha cap ordre respecte a la resta d'extraescolar o a les activitats d'acadèmies d'idiomes i d'altres àmbits. 
 • També se suspenen les activitats del projecte Patis oberts (Cerdanyola, Rocafonda i Camí del Mig), dels Centres oberts (Rocafonda i Pla d’en Boet) i dels Espais Joves (Cerdanyola, Rocafonda-El Palau, La Llàntia i Pla d’en Boet).
 • L’Ajuntament de Mataró ha decidit, així mateix, suspendre les activitats programades als Casals municipals de gent gran, tot i que aquests equipaments romandran oberts. També se suspèn el programa d’activitat física per a la gent gran de Mataró.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive