Jesús Gonzàlez

Subirats analitza els canvis de l'estructura social

El catedràtic de Ciències Polítiques parla sobre els dilemes de la societat actual a l'Escola d'Estiu del Maresme.

El catedràtic de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona Joan Subirats ha dissertat avui, a l'Escola d'Estiu del Maresme del MEM, sobre els canvis produïts en els últims anys pel que fa als conceptes de treball, societat i família. Segons Subirats, actualment s'està arribant al final de l'època de la industrialització, una època marcada per la situació caòtica i de desordre.

Per Subirats ja no existeix, com era típic de la tradició industrialista, una estructura social ordenada al voltant del sistema productiu. Els temps actuals són els de l'economia globalitzada que comporta que l'elaboració dels productes que consumim provenen de llocs remots d'arreu del món, elaborats per obrers amb contractes i situacions laborals deficients. El treball, per Subirats, perd el seu poder socialitzador de la mateixa manera que la societat també s'ha anat descomposant i ja no es pot entrendre com el segle passat. Però aquests canvis produïts als àmbits formatiu i professional no s'han fet ressó dins l'àmbit familiar on la dona encara continua tenint un pes específic important no remunerat.

Joan Subirats ha continuant explicant el paper de l'educació com a un dels principals nuclis, que no únic, dins de la formació dels nens entre 0 i 16 anys. L'escola sovint ha de carregar amb els elements carencials que no assimilen altres àmbits administratius i/o familiars. Tot i això subirats opina que l'escola té molts temes pendents i que davant de la pressió social, les alternatives educatives passarien per l'assumpció de responsabilitats i una major vinculació a l'entorn propi que seria fruit d'un sistema educatiu més descentralitzat.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive