-
-

Redacció

Sessions a escoles de Mataró per prevenir addicció a les pantalles

La iniciativa del Consocri Santiari del Maresme es durà a terme a tres escoles de Mataró.

Els instituts Alexandre Satorras i Josep Puig i Cadafalch,  i l'Escola Pia Mataró el curs vinent, han estat els centres seleccionats per acollir sessions informatives per prevenir l'addicció a les pantalles.  Organitzades pel Servei de Protecció Civil i Salut de l’Ajuntament i la Unitat de joc patològic i altres addiccions no tòxiques del Consorci Sanitari del Maresme, tenen com a objectiu que els pares coneguin l’estat actual de l’ús de les xarxes social, telèfons mòbils, videojocs i jocs d’atzar entre els adolescents, donar a conèixer les estratègies per prevenir un ús inadequat i saber detectar a temps un ús problemàtic.

Les sessions aniran a càrrec de les psicòlogues Sara Sòria i Cristina Martínez i estan obertes a les famílies de tots els centres d’ensenyament de la ciutat.

Entre les pautes de bon ús es recomana no tenir connexió a Internet al dormitori, fer ús compartit d'Internet, establir uns horaris, afavorir el control parental, pactar quin ús es farà d'Internet o les xarxes socials, no fer servir-ho per passar l'estona, evitar navegar sense rumb, programar activitats alternatives amb la connexió a Internet, consensuar regles d'ús amb els fills i plasmar-ho en acords amb drets i obligacions, potenciar el sentit comú i, depenent de l'edat, limitar l'accés a la xarxa amb la supervició s'un adult.

Jocs d'atzar en línia

A part de consells pel bon ús del mòbil, la tauleta, Internet en general i xarxes socials, en aquestes sessions també es parlarà dels senyals d’alarma que poden indicar que els nostres fills tenen un problema d’addicció als videojocs o a determinats jocs d’atzar en línia i com pot actuar la familiar per prevenir-ho.

La primera sessió se celebrarà el proper dilluns dia 10 de febrer a les 19 h a l’Institut Alexandre Satorras (Av. Del Velòdrom, 37). Al mes de maig, el dia 18, tindrà lloc la segona sessió a l’Institut Josep Puig i Cadafalch, i pel curs vinent -octubre o novembre de 2020- està previst realitzar una nova sessió a l’Escola Pia.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive